in

Sjajni Granerud vladar Četiri skakaonice

Sjajni Granerud vladar Četiri skakaonice

Halvor Egner Granerud novi je pobednik novogodišnje turneje “Četiri skakaonice.” On je zabeležio i treću pobedu na poslednjoj skakaonici u Bišoshofenu.

Apsolutno zasluženo leteći Norvežanin zabeležio je pobedu na najprestižnijem takmičenju u ski skokovima. Posle dve startne pobede u Oberstdorfu i Garmišpartenkirhenu, David Kubacki je uspeo da uzvrati u Insbruku. Ali poslednji udarac pripao je Granerudu, koji je zabeležio pobedu i u Bišoshofenu i na kraju zasluženo osvojio Zlatnog orla.

Imao je u Bišoshofenu Granerund veliki izazov. Anže Lanišek bio je odličan u obe serije. U prvoj je preskočio 140.5 metara, jedan više od Graneruda, koji je ipak dobio bolje ocene. U drugoj 139 metara za ukupno 305.5 bodova. Međutim, Norvežanin je u drugoj seriji bio perfektan. Preskočio je 143.5 metra i na kraju sa 313.4 boda slavio.

Treću poziciju zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa David Kubacki. Granerud je u Insbruku propustio priliku da postane tek četvrti čovek sa sve četiri pobede na jednoj turneji u ovom veku, a postao je tek šesti koji je zabeležio tri.

Tagovi