in

Sin Ramzana Kadirova imao sumnjiv MMA debi

Sin Ramzana Kadirova imao sumnjiv MMA debi

Ramzan Kadirov, prvi čovek Čečenske republike, poznat je kao veliki ljubitelj mešovitih borilačkih veština, a u svom vlasništvu ima MMA promociju ACA (Action Championship Akhmat). Ova organizacija u petak je u moskovskoj „CSKA areni“ organizovala veliku priredbu, a u jednoj od borbi našao se 15-godišnji Ali Kadirov, sin ruskog političara.

Mladi Kadirov je na priredbi ACA 150 tehničkim nokautom u prvoj rundi pobedio ruskog borca Islama Akbarova – obojici je to bio profesionalni debi. Borba je održana u lakoj kategoriji (do 70 kg).

*Čimajev i Habibov rođak se pobili: Mirio ih Kadirov (VIDEO)

Pobeda Karidova može se okarakterisati kao veoma diskutabilna – prednjim direktom je srušio na pod rivala, a potom je posle serije ne toliko opasnih udaraca sudija rešio da prekine duel i proglasi pobedu sina vlasnika promocije.

Mladi borac iz Groznog je u svom uglu imao i veliku MMA zvezdu – UFC „velteraša“ Hamzata Čimajeva. Ovaj švedski borac poreklom je iz Čečenije, a često je viđen u društvu čoveka koji je na čelu Čečenije praktično od 2005. godine.

U glavnoj borbi ACA 150, jedne od najkvalitetnijih evropskih promocija, Artjom Reznikov iz Kazahstana je u borbi lake kategorije (do 70 kg) pobedio Rusa Andreja Koškina nateravši ga na predaju u drugoj rundi.

Tagovi