in

Simona ostavlja formulu i seda u bob, želi i na ZOI

Simona ostavlja formulu i seda u bob, želi i na ZOI

Švajcarska automobilistkinja Simona De Silvestro je u četvrtoj deceniji počela da se bavi zimskim sportom. Ona je iz Indikara prešla da vozi bob i pokušaće da se domogne Olimpijskih igara u Italiji 2026. godine.

Devojka kojoj je nadimak „Iron Maiden“ i „Swiss miss“, je više sezona nastupala u Indikar seriji. Od 2010. godine je imala ugovor sa KVM Rejsingom, u Zauberu je imala ulogu priključenog vozača 2014. godine, a u nekoliko godina je nastupala u Formuli E i šampionatu Superautomobila. 2021. je vozila legendarnu trku 500 milja Indijanapolisa kao i Porše Karera kup ali je sada rešila da tu karijeru stavi po strani.

Ostaće na stazi ali daleko klizavijoj i drugačijoj. Simona je postala bob vozač i već je u Sent Moricu imala solidan rezultat kada je završila peta u šampionatu Švajcarske.

“Već neko vreme sam inspirisana Olimpijskim igrama. Pre nekoliko godina sam mislila kako treba da ostvarim taj san. Gledala sam sve sportove i izabrala sam da je bob najbolji zbog moje trkačke pozadine. Prošlog leta sam rešila da ostvarim taj san i da ću da probam ove zime”, napisala je De Silvestro na Instagramu.

Ona je od decembra počela da se sprema za prvu bob trku i kako je to prošlo odlično ona je rešila da pred sebe postavi samo jedan cilj – Zimske olimpijske igre u Milanu i Kortini 2026. godine.

Tagovi