in

Sada je došlo vreme za neke druge stvari

Sada je došlo vreme za neke druge stvari

Nacionalni rekorder u desetoboju i sedmoboju, osvajač pet svetskih i evropskih odličja Mihail Dudaš odlučio je da završi karijeru.

Posle izuzetno uspešne petnaestogodišnje takmičarske karijere i ukupno 25 godina bavljenja atletikom Dudaš je objavio da se više neće takmičiti.

„Atletiko, volim te. Hvala ti na svemu“, rekao je Dudaš u subotu uveče na svečanosti u sali njegovog atletskog kluba Vojvodina i dodao: „Planove za budućnost još nisam definisao, ali započeo sam par meni važnih projekata, koje bih želeo da realizujem. Najviše želim da sebi dam prostora da vidim kako izgleda život bez profesionalnog sporta, kako to izgleda bez pritiska zbog takmičenja koje dolazi, zbog povreda, izazova“.

Sada je došlo vreme za neke druge stvari, sada bez problema mogu da odem da skijam, da skačem iz aviona, da se bavim nekim ekstremnijim sportovima, i iako se povredim to neće uticati na moju sportsku karijeru, rekao je Dudaš gostujući u Novom danu.

Pričajući o medaljama, izdvojio je kao najdražu, na iznenađenje, juniorsku iz 2008. godine, koja je, kako kaže, najiiskrenija. Tada smo imali jednu ideju koja je mogla samo da se šapne – da osvojimo medalju na svetskom juniorskom prvenstvu u desetoboju, mislili smo da bi nam se ljudi smejali, rekao je. Kaže da je to bio pohod na jedan boj.

“Svaka medalja nosi sa sobom divan osećaj, ipak je to desetoboj, deset disciplina i za samu medalju uspeh je deset puta veći”, rekao je.

Izgradio sam život na način na koji sam želeo, izgradio sam proces na tom putu, rekao je i deci poručio da vole ono što rade, a da će tako i uspeh doći.

Pogledajte gostovanje: