in

Radnički i Novi Beograd u istoj grupi Lige šampiona

Žrebom u italijanskoj Ostiji, određeni su sastavi grupne faze Lige šampiona, a srpski predstavnici u ovom takmičenju, Radnički i Novi Beograd, biće u istoj grupi.

Njihovi rivali će biti Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Dinamo Tbilisi i još dva kluba, koji će do grupne faze doći kroz kvalifikacije, u kojima će od druge runde učestvovati i Crvena zvezda. U drugoj grupi, koja je na papiru nešto lakša, nalaze se Pro Reko, Jug, Hanover, Marselj, Špandau, Steaua i još dva kvalifikanta.

Srpske klubove na žrebu su predstavljali Jugoslav Vasović, direktor Radničkog i Slobodan Soro, sportski menadžer Novog Beograda, a upravo će srpski klub koji predvodi Vladimir Vujasinović biti domaćin finalnog turnira naredne godine i samim tim ima zagarantovano mesto, dok će se Radnički sa drugim klubovima boriti za preostala tri mesta.

Pored Crvene zvezde, u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su i Mladost, Barselona, Noazi la Sek, Vuljagmeni, Solnok, Breša i Oradea.

Grupna faza Lige šampiona počinje 26. oktobra, dok će se finalni turnir u Beogradu igrati od 30. juna do 2. jula naredne godine.

Vaterpolo Liga šampiona
Grupa A

Ferencvaroš (Mađarska)
Barseloneta (Španija)
Olimpijakos (Grčka)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
Novi Beograd (Srbija)
Radnički (Srbija)
Kvalifikant A
Kvalifikant D

Grupa B

Pro Reko (Italija)
Jug (Hrvatska)
Hanover (Nemačka)
Marselj (Francuska)
Špandau (Nemačka)
Steaua (Rumunija)
Kvalifikant B
Kvalifikant C