in

Putin ostao bez crnog pojasa u još jednoj borilačkoj veštini

Putin ostao bez crnog pojasa u još jednoj borilačkoj veštini

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin više neće biti vlasnik počasnog crnog pojasa u tekvondou jer mu je Svetska tekvondo organizacija to zvanje oduzela u sklopu kritike zbog ratnog sukoba u kojem Rusija trenutno učestvuje na teritoriji Ukrajine.

Proteklog vikenda Putinu je oduzet i status počasnog predsednika Svetske džudo federacije, a potom mu je oduzet i crni pojas.

„Svetska tekvondo federacija osuđuje brutalne napade na nedužne živote u Ukrajini, koji se kose sa vizijom naše organizacije – ‘Mir je dragoceniji od pobede.’ Mi cenimo vrednosti poštovanja i tolerancije. U tom kontekstu naša organizacija je odlučila da povuče počasni crni pojas, deveti dan, koji je gospodinu Vladimiru Putinu dodeljen 2013. godine. Takođe, solidarisaćemo se sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, pa tako na takmičenjima pod našim okriljem neće moći da se prikazuju ruske i beloruske zastave, kao ni da se intoniraju himne ovih država. Naše misli su uz ukrajinski narod i nadamo se mirnom i brzom okončanju ovog rata“, navodi se u saopštenju krovne organizacije ovog borilačkog sporta.

Vladimir Putin je poznat kao veliki poštovalc borilačkih veština, a najviše vremena proveo je baveći se džudom i sambom.

Tagovi