in

Puna Arena nije bila pritisak, već igrač više

Srpska odbojkašica Katarina Lazović istakla je posle poraza u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu da je uopšte ponosna što je deo tima i što ima priliku da igra sa najboljima na svetu.

Reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu evropskih šampionki, pošto je u finalu Šampionata ’Starog kontinenta’ u prepunoj „Beogradskoj areni“ poražena od Italije 3:1.

Izabranice Zorana Terzića su odlično ušle u meč, osvojile prvi set, sjajno se držale u drugom do izjednačenja Italijanki, pre nego što su potpuno pale.

U nekom trenutku smo potpuno izgubile energiju, to se i videlo na terenu. Ovaj turnir nije bio lak, veoma dugo je trajao, mnogo smo emocija i energije potrošile. Ali, toliko sam ponosna na ovaj tim i što sam uopšte deo njega i što imam priliku da igram sa ovakvim igračicama jer su one stvarno najbolje na svetu. Mislim da treba da budemo ponosni“, naglasila je Lazovićeva.

Na pitanje da li je prepuna „Arena“ donela dodatni pritisak za nju i saigračice, Katarina je odgovorila:

Ne, rekla sam to i posle polufinala i posle prethodnih utakmica – publika u Areni je za nas bila samo igrač više. Hvala svima koji su došli i pratili ceo turnir, i finale, stvarno je bilo neverovatno“.

Sa Lazovićevom je saglasna i Bianka Buša, koja je najavila nove uspehe srpskih odbojkašica u godinama koje slede.

Mnogo je pomešanih emocija, sa jedne strane sreća jer je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja, s druge strane žal jer nismo uspele da osvojim zlato pred srpskom publikom. Zahvalila bih se svima koji su nas podržavali, možemo samo da im obećamo da ćemo nastaviti da dajemo sve od sebe“, istakla je Buša.

U poslednjih 20 godina, otkako je Terzić selektor nacionalnog tima, srpske odbojkašice su na Evropskim prvenstvima osvojile tri zlata, dva srebra i jednu bronzu.