in

Prvakinja sveta u amaterskom MMA se odsad bori za Srbiju

Prvakinja sveta u amaterskom MMA se odsad bori za Srbiju

MMA borkinja Nina Nikolija Milošević ubuduće će predstavljati Srbiju. Ovu vest potvrdila je IMMAF – krovna organizacija amaterskih mešovitih borilačkih veština. Ova 26-godišnja borkinja će imati priliku da pod srpskom zastavom nastupi na velikom takmičenju, koje će se u februaru održati u Beogradu.

U pitanju je Svetsko prvenstvo u amaterskom MMA, koje je zakazano za period od 11. do 18. februara u beogradskoj „Štark areni“.

*Svetsko prvenstvo u amaterskom MMA u Beogradu!

Milošević je dosad prestavljala Švedsku, za koju je nastupila na Svetskom IMMAF prvenstvu 2021. i Evropskom IMMAF prvenstvu 2022. godine. Nina je aktuelna svetska šampionka u bantam kategoriji (do 61 kg) i u Beogradu će braniti titulu. U dosadašnjoj karijeri ima skor 8-1.

Budući da roditelji Nine Nikolije Milošević imaju srpsko državljanstvo, a da je MMA savez Švedske dao pristanak, nije bilo prepreka tome da uspešna borkinja pređe pod okrilje MMA saveza Srbije.

„Ponosna sam što sam Šveđanka jednako kao što sam ponosna što sam Srpkinja. Smatram da sam uradila sve šta sam mogla za Švedsku, a sada je vreme da to učinim i za Srbiju. Uverena sam da će Švedska beležiti dobre rezultate i bez mene. MMA je kao sport relativno nov u Srbiji i nadam se da ću i pod srpskom zastavom uspeti da dođem do zlatne medalje. Mnogo bi mi značilo da doprinesem razvoju ovog sporta u Srbiji“, rekla je Nina Nikolija Milošević za zvanični sajt IMMAF.

Tagovi