in

Prioritet odbrana svetske titule i što bliže 7,24

Prioritet odbrana svetske titule i što bliže 7,24

Ivana Španović – Vuleta biće jedna od najvećih zvezda predstojećeg Svetskog šampionata u dvorani u Beogradskoj Areni od 18. do 20. marta.

Najbolja srpska atletičarka svih vremena braniće planetarnu krunu u zatvorenom osvojenu pre četiri godine u Birmingemu. Uslovi u Arenu sjajno poznaje. Pre pet godina pred domaćom publikom je postala evropska šampionka sjajnim skokom od 7,24 metara. To je ujedno i njen lični i državni rekord.

„U poslednje vreme često razmišljam o tom skoku. Drago mi je što ću imati priliku da se ponovo takmičim na najvišem nivou na domaćem terenu pred sjajnom domaćem publikom. Mislim da sam u dobroj formi i verujem da mogu da dođem do sličnih daljina kao pre pet godina. Prioritet je da odbranim zlato, a drugi da se što više približim toj daljini od 7,24 metara. Da ne obećavam ništa više, videćemo sve na samom takmičenju“, izjavila je Španovićeva.

Ivana ističe da je prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju bila blizu odluke da završi karijeru.

„Da sam osvojila zlato, sigurno bih stavil tačku. To bi bila kruna karijere. Međutim, nisam to uradila i ne želim da stvari ostanu nezavršene. I dalje imam puno motiva, želju da se takmičim.  Imam 31 godinu, nije isto kao kada sam imala 26 ili 27, ali volim atletiku i potpuno sam posvećena ispunjenju svojih ciljeva“, u dahu je rekla reprezentativka Srbije.

O konkurenciji u skoku udalj na samom takmičenju kaže.

„Žao mi je što neće biti ovde Nemica Mihambo. Aktuelna je olimpijska, svetska i evropska šampionka na otvorenom. Uvek volim kada je najjača konkurencija jer to uvek izvlači najbolje iz mene. Međutim, tu su Šveđanka Sagnia i Britanka Judžin, koje su u odličnoj formi. Biće sigurno zanimljivo. Suština je da se uvek najviše fokusiram na sebe i svoja ostvarenja. Na to mogu da utičem, ostalo nije do mene“, zaključila je Španovićeva.

Tagovi