in

Presednik RK Partizan: Izvinjavam se gospodinu Vučiću

Presednik RK Partizan: Izvinjavam se gospodinu Vučiću

Željko Perkunić, predsednik Rukometnog kluba Partizan, našao se u centru pažnje srpske sportske javnosti, ali ne zbog rezultata kluba koji vodi, već zbog onoga što je skandirao kao navijač.

Perkunić je kao navijač crno-belih putovao u litvanski Kaunas, kako bi gledao utakmicu Žalgirisa i Partizana u Evroligi.

*Vučić večitima: Samo vi vređajte, ali platite porez

Neočekivano, ova činjenica se našla u fokusu kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći za medije apostrofirao Perkunića kao jednu od osoba koje su ga vređele.

“Navijači su išli u Kaunas. Svuda mi skandiraju. Nemoguće je to da prestane. Gledam samo koga sam od njih sam nečim mnogo dobrim zadužio. Neke od ljudi sa snimka znam lično, išli sa upravom. Tu imate ljude iz uprave rukometnog i odbojkaškog kluba Partizan”, kazao je Aleksandar Vučić govoreći za jednu od srpskih televizija.

Nije se dugo čekalo da se Perkunić oglasi ovim povodom. On je uputio izvinjenje zbog svog postupka na zvaničnom sajtu RK Partizan.

“Zbog svog neprimerenog navijanja na gostovanju u Kaunasu, lično se izvinjavam gospodinu Aleksandru Vučiću, Predsedniku Republike Srbije, i svima kojima sam ovim nepromišljenim postupkom napravio neprijatnosti”, stoji u saopštenju koje potpisuje Željko Perkunić.

https://sportklub.rs/blog/branimir-smilic/perkunic-za-sk-reketirao-sam-prijatelje-zbog-partizana/

Deluje da je izvinjenje došlo prekasno jer je na vanrednoj sednici Skupštine Asocijacije rukometnih klubova Superlige (ARKUS) doneta odluka o razrešenja predsednika Partizana sa mesta člana Upravnog odbora.

Članovi Skupštine, koji su pristupili glasanju, bili su jednoglasni u osudi neprimerenog ponašanja i odluci da dosadašnji član Upravnog odbora bude smenjen.

“Nedopustivo je da se na takav način i bez trunke odgovornosti odnosi bilo koji nosilac javne ili društveno odgovorne funkcije prema Republici Srbiji i njenim legitimno izabranim organima, a naročito ne prema predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je između ostalog dao izuzetan doprinos u opredeljivanju sredstava u poslednje tri godine, zahvaljujući čemu su mnogi klubovi uspeli da održe egzistenciju ili da značajno unaprede rad”, stajalo je u saopštenju članova Skupštine ARKUS.