in

Petar Nenadić se povlači iz reprezentacije Srbije

Rukometaš Petar Nenadić više neće igrati za nacionalni tim Srbije. Ovaj bek ima 35 godina, trenutno nastupa za mađarski Vesprem.

Nenadić se obratio saopštenjem pod naslovom „Zbogom Orlovi moji“. On poručuje da je doneo najtežu odluku u karijeri ali da je ona ipsravna.

„Poštovani navijači i ljubitelji rukometa,

posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna.

Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači.

Ne postoji ni jedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenrea na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe.

Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću… Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generavije.

Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta.

Petar Nenadić”

Nenadić je u nacionalnom timu Srbije od 2007. godine, a najveći uspeh je imao 2012. kada je u Beogradu Srbija osvojila srebro.