in

Odermat olimpijski šampion, senzacionalnom Kranjecu srebro

Marko Odermat opravdao je status prvog favorita za olimpijsko zlato u veleslalomu, a sjajni Slovenac Žan Kranjec je osvojio srebrnu medalju na Igrama u Pekingu.

Švajcarac je uspeo da izdrži pritisak i sačuva prednost, koju je stekao u prvoj vožnji. Na kraju je imao rezultat 2:09,35. Odermat je ove godine praktično nepobediv u veleslalomu. U Svetskom kupu ima sve pobede i samo jedno drugo mesto. Marko je trenutno i lider u ukupnom poretku Svetskog kupa.

Senzacija dana je Slovenac Žan Kranjec. Posle prve vožnje bio je osmi, a onda se u drugoj trci, koja je zbog velikih padavina, kasnila dva sata, sjurio niz stazu. Štopericu je zaustavio na 1:05,83, a ukupno vreme mu je bilo 2:09,54. Kasnio je 19 stotinki za Odermatom.

Na najnižu stepenicu postolja popeo se Francuz Matje Favr. Njegov zaostatak bio je 1,34 sekunde za pobednikom.

Četvrti je bio Amerikanac Radamus, peti Francuz Favro, a šesti njegov sunarodnik Panturo. Hrvat Filip Zubčić završio je na desetom mestu sa 2,74 sekunde zaostatka za pobednikom. Samuel Kolega, drugi hrvatski predstavnik završio je na 21. mestu. Emir Lokmić iz Bosne i Hercegovine nije završio prvu vožnju.