in

Odbojkašice Uba kroz dramu do finala

Braniće titulu šampiona odbojkašice Uba! Izabranice Marijane Boričić savladale su Železničar u Lajkovcu 3:2 (25:22, 25:17, 14:25, 21:25, 22:20) i tako došle do pobede u polufinalnoj seriji 2-1.

Uzbudljiv meč odigran je u Lajkovcu, a sve je kulminiralo u završnici petog seta. Prvi je Ub došao do meč lopti, a onda je Železničar propustio svoje tri šanse. Aktuelne šampionke na kraju su bolje podnele pritisak i uz dva poena Lukićeve došle do velike pobede.

Ekipu Uba predvodile su Ljiljana Ranković i Slađana Erić sa po 17 poena, Ljubica Kecman je osvvojila 10. Nikolina Lukić je završila meč sa četiri. Na drugoj strani najbolja je bila Aleksandra Uzelac sa 24 poena, Jovana Mirosavljević je dodala 20.

Za titulu će se ekipa Uba boriti protiv tima Crvene zvezde. Finalna serija počinje 27. aprila.

Ub je bolje počeo meč, pa je na startu stigao do 7:3. Ipak, uz poene Mirosavljević i Uzelac je domaći tim došao do izjednačenja, posle čega se vodila ujednačena borba. Dobri servisi Gligorić, pa Medići ipak su doneli vođstvo Ubu u završnici (22:17). Sa dva vezana poena, Erić se pobrinula da gošće dobiju prvi set.

Sa više samopouzdanja igrale su izabranice Marijane Boričić u nastavku, koristile su greške rivala, te povele 17:12. Nisu dozvolile protivnicama da ih ugroze i duplirale su prednost u setovima.

Železničar je znatno bolji bio početkom trećeg perioda. Uz dobar servis i sigurne napade sa krajeva, ekipa iz Lajkovca je povela 10:4. Nisu dozvolile domaće rivalkama da uhvate priključak i smanjile su zaostatak.

Uz nekoliko grešaka rivala i dobre servise Mirosavljević, Lajkovčanke su došle do 15:12. Ipak, napadi Ranković i blok Vučićević približili su Ub na 18:17. Na nivou zadatka je bila Kutlešić i Lajkovčanke su se odvojile na 22:18, posle čega su izjednačile u setovima.

Dva bloka Gligorić donela su gošćama prednost od 10:7. Međutim, nekoliko grešaka napravile su Ubljanke i bilo je 10:10. Usledila je velika borba, a Lajkovčanke su pomogle rivalkama da dođu do prve meč lopte (14:13). Uzelac je poentirala za izjednačenje. Posle bloka Gligorić su Ubljanke imale još jednu meč loptu, ali je nju ‘poništila Batinić’. Posle toga je Železničar došao do šanse da završi meč, međutim nije dala Lukić (16:16). Imale su Lajkovčanke još dve meč lopte u nastavku, koliko i Ubljanke. Poenom iz napada Lukić je donela novu prednost aktuelnim šampionkama, da bi potom stavila tačku na meč.

Crvena zvezda je u polufinalnoj seriji sa 2-0 savladala Jednistvo iz Stare Pazove i boriće se za prvu titulu šampiona od 2013. godine. Ekipa Milana Gršića imaće priliku da dođe do ‘duple krune’, pošto je prethodno osvojila Kup Srbije.