in

Nova senzacija iz Kanade, Sen Žermen najbolja slalomašica

Nova senzacija iz Kanade, Sen Žermen najbolja slalomašica

Loren Sen Žermen napravila je senzaciju i slavila u slalomu na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju u francuskim zimskim centrima Meribel i Kurševel. Donela je drugo zlato Kanadi posle trijumfa Kroforda u super- džiju.

Do najsjajnijeg odličja Sen Žermen je stigla zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji. Posle prve je bila treća, a onda je letela stazom i u tom trenutku stekla 69 stotinki viška u odnosu na drugoplasiranu Nemicu Dir.

Ostalo je samo još da voze Vendi Holdener i veliki favorit Mikaela Šifrin. Švajcarkinja je bila sjajan delovala je da će sigurno prestići Kanađanku, ali je onda na ulasku u ravan deo staze prešla preko kapije i tu je bio kraj njenih snova o odličju.

Šifrin je krenula kao najbolja iz prve vožnje sa prednošću od 69 stotinki. Međutim, mnogo je izgubila već na prvom prolazu i bilo je jasno da će neverovatna Amerikanka teško doći do zlata. Nije uspela da ubrza u donjem delu staze i na kraju je morala da se zadovolji srebrom sa 57 stotinki zaostatka. Veteranka iz Nemačke Dir popela se na najnižu stepenicu postolja.

Bez odličja je za dve stotinke na četvrtom mestu ostala Norvežanka Holtman, dok je na petoj poziciji završila olimpijska šampionka Petra Vlhova.

Ovo trkom su dame okončale planetarni šampionat, zavesa na celokupno takmičenje pašće u nedelju trkom u muškom slalomu.

Tagovi