in

Ne gube ni set u Beogradu: Odbojkašice srušile i Azerbejdžan

Ne gube ni set. Odbojkašice Srbije zabeležile su četvrtu maksimalnu pobedu na Evropskom prvenstvu. U utorak su u pred 4.200 gledalaca u Beogradu savladale Azerbejdžan 3:0 (25:17, 25:20, 25:19).

Osetilo se odsustvo Maje Ognjenović, koja nije bila u sastavu za ovaj meč. Ipak, Tijana Bošković je već po navici bila fantastična, uprkos svim problemima koje u ‘plave dame’ imale u igri. Za dva seta je srpska korektorka upisala 24 poena.

Uporne su bile Azerbejdžanke, borile su se za svaku loptu, pa su u drugom setu imale dugo i prednost. Ipak, ulazak Katarine Lazović uneo je novu energiju na teren. Zaigrale su bolje aktuelne šampionke, uz stailniji prijem i napad se razigrao, pa je zabeležena nova maksimalna pobeda.

Uz Tijanu Bošković, dvocifreni učinak u srpskom timu imala je Bojana Milenković, koja je osvojila 11 poena. Ana Bjelica je u poslednjem setu nanizala 9, a Katarina Lazović je brojala do 7.

Na drugoj strani po 10 poena imale su Margarita Stepanko i Marija Kiriljuk.

U poslednjem kolu grupne faze Srbija, koja je već obezbedila mesto u osmini finala, igraće protiv Rusije u sredu od 20 časova. Azerbejdžan će od 17 časova igrati protiv Francuske.

Tok meča:

Odlično je Srbija počela meč. Osvojila je Bojana Milenković prvi poen, a zatim je svoje umeće pokaza Tijana Bošković. Kada je semafor pokazao 4:0, tražio je selektor Azerbejdžana minut pauze. Zaigrale su bolje u nastavku izabranice Vugara Alijeva, odlobodile su se srtaha. Imale su ‘plave dame’ problema u organizaciji napada, pa je bilo 14:14

Međutim, posle lošeg prijema je Boškovićeva podigla loptu Milenkovićevoj za 15:14. Prošla je Mina Popović kroz sredinu, nanizala je još nekoliko poena Tijana, a posle bloka Bianke Buše bilo je 21:15. Nisu odustajale Azerbejdžanke, ali nisu mogle da zaprete aktuelnim šampionkama. Kuvanje Slađane Mirković donelo je Srbiji 25. poen.

Izvor : CEV

Nisu ‘plave dame’ bile na svom nivou. Imale su problema srpske odbojkašice na prijemu i u organizaciji napada, pa su uporne Azerbjedžanke stigle i do 9:5. Jurile su u aktuelne šampionke rezultat, pokušale su da dođu do svoje igre. Na 13:10 za rivala, Terzić je na teren poslao Katarinu Lazović umesto Bianke Buše.

Dobio je željenu reakciju selektor, zaigrao je bolje srpski tim. Ljutito je smečovala Tijana, prošle su kroz sredinu Mina Popović i Milena Rašić, pa je bilo 15:15. Srbija je došla do vođstva (17:16) posle novog poena Boškovićeve. Preuzele su ‘plave dame’ tada inicijativu, povele 23:20. Novi poen Tijane, 24. na meču, doneo je prvu set loptu Srbiji. Realizovala ju je blokom Mina Popović.

Ostala je u terenu Lazovićeva, a priliku u trećem setu dobile su i Ana Bjelica, Stefana Veljković i Jelena Blagojević. Vodila se velika borba u nastavku, dugo su trajali poeni, a rezultat je bio ujednačen.

Posle jednog dugog nadigravanja, blokom je Lazovićeva osvojila poen za 13:12 i od tad je krenula serija Srbije. Pogađala je Bjelica, raspoložena je bila i Milenkovićeva, pa je semafor pokazao 19:13. Tražio je tajmaut selektor Azerbejdžana, ali je posle pauze mlada Katarina odservirala as za 20:13. Bez problema su srpkinje čuvale prednost, pa su došle do nove maksimalne pobede.