in

NBG srušio Marsej, briljirao Granados

NBG srušio Marsej, briljirao Granados

Iznenađenje se nije dogodilo. Novi Beograd je sigurnom igrom u Marseju nastavio pobednički niz u Ligi šampiona. U petom kolu elitnog takmičenja srpski šampion je slavio 17:13 (5:4, 4:2, 3:3, 5:4) pa je tako usamljen na čelu tabele.

Golove za Novi Beograd su postigli: Granados pet, Vlahopulos četiri, Mandić tri, Skumpakis dva, Perković, Drašović, Jakšić jedan, a za Marsej: Prlainović tri, Mario Vernu, Čučković, Krusila dva, Bodegas, Daub, Buet i Tomas Vernu jedan.

VK Novi Beograd

Novi Beograd je imao igrača više 8-4 i peterce 1-1 dok je Marsej imao realizaciju igrača više 11-4 i dva realizovana peterca. U prvoj četvrtini malo uspeha su imali golmani Žoao Pedro i Dejan Lazović. Golovi su se ređali kao na traci. U finišu tog dela Novi Beograd je prvi put stekao, golom Granadosa dva gola prednosti. Prlainović je 10 sekundi pre kraja sa pozicije koja nije njemu svojstvena smanjio razliku.

Pedro je u drugoj četvrtini bio daleko uspešniji od potpuno indisponiranog Lazovića. Nekoliko puta je Brazilac sa igračem manje odlično reagovao. Na drugoj strani gotovo sve lopte koje su prolazile blok Marseja završavale su u mreži domaćeg golmana. Posebno značajan je bio gol Granadosa, šraubom u poslednjem sekundu prvog poluvremena za opipljivu prednost 9:6.

VK Novi Beograd

Raspoloženi Španac sa kapicom Novog Beograda je u trećem delu sa nova dva pogotka odgovorio na golove domaćina čuvajući prednost od tri gola. Posle neopreznog prekršaja i treće lične Drašovića, Prlainović je iz peterca smanjio na 11:9 i tada je Marsej imao prilike da se vrati u život. Kada ih nije iskoristio, Skumpakis je sa igračem više savladao Lazovića, za poslednji gol u četvrtini.

Kada je Vlahopulos u prvom napadu pogodio mrežu, Marsej je počeo brzopletim šutevima da traži priključak. Sve je bilo uzalud. Vlahopulos je još jednom šokirao Lazovića za 14:9 a potom je Skupakis realizovao asistenciju Mandića. Beograđani su sa plus šest počeli da slave. Domaćin se nije predavao. Za dva minuta je postigao četiri gola, smanjio na 15:13 da bi sve dileme rešio Mandić. Do kraja se sa zvukom sirene peti put upisao Granados.

VK Novi Beograd

„Važna pobeda za nas, prva u Novoj godini. Marsej zaslužuje više od četiri boda. Očekivali smo tešku utakmicu u svakom pogledu. Dali smo dosta i zadovoljan sam pobedom“ rekao je Živko Gocić trener Novog Beograda.

„ Odlična utakmica, teško je igrati protiv takvog tima. Oni su među najboljim timovima na svetu. Pokušali smo sve ali su bili bolji“, rekao je Miloš Šćepanović trener Marseja.