in

NBG nije briljirao, ali slavio protiv Sabadelja

NBG nije briljirao, ali slavio protiv Sabadelja

Novi Beograd je igrom koja je zadovoljila u drugom poluvremenu ostvario očekivani trijumf protiv Sabadelja 16:11 (4:2, 4:5, 5:2, 3:2) u osmom kolu Lige šampiona.

Strelci su bili: Granados i S.Rašović tri, Vlahopulos, Skumpakis, Mandić dva, Ćetković, Vučinić Drašović, Pijetlović po jedan za Novi Beograd, a Averka, Kabanas, Sanahuja i Valera dva, Teklas, Bertran i Bone po jedan za Sabadelj.

FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd (Dušan Mandić)

Španci su samo poveli da bi grčki igrači sa kapicom Novog Beograda Vlahopulos i Skumpakis napravili preokret. Vlahopulos je pokazao spretnost i preciznost, Skumpakis je snagom i veštinom doneo 2:1. Mandićev lob je najavio očekivani tok igre. Sanahuja je smanjio udarcem iz očaja sa igračem više, slaba je bila reakcija Žoao Pedra. U prvoj četvrtini tačku je stavio Strahinja Rašović na majstorsko dodavanje četiri sekunde pre prvog odmora.

Slab dan golmana Novog Beograda Žoao Pedra bio je glavni razlog što je Sabadelj bio u rezultatskoj igri. U drugoj četvrtini ga je zamenio Filipović. Taj deo igre je obeležila slaba odbrana domaćina koja je savladana pet puta, u jednom trenutku je bilo 7:7, da bi kao u prvoj četvrtini Rašović zaključio taj deo.

VK Novi Beograd

Samo gol viška na poluvremenu nije bila neka garancija za bezbrižan nastavak. Kako ni Filipović nije bio bolje sreće, Žoao Pedro se u trećem delu vratio na gol. Znali su to i Novobeograđani i posle odmora su pojačali ritam. Dva puta Granados pa Pijetlović i povratnik Drašović su ostvarili 12:9.

Igralo se se skoro tri minuta bez gola. U poslednjem sekundu Vlahopulos, prva ličnost susreta, je pogodio iz daljine. Sa 13:9 sve je bilo rešeno. Završnih osam minuta su bili odrađivanje posla. Novi Beograd će zaboraviti igru ali ostaje zadovoljstvo zbog obavljenog posla, nastavka pobedničkog ritma uz primedbe zbog opuštene igre sa igračem manje ali i korektne na suprotnoj strani. Još kada se vrati Jakšić….

VK Novi Beograd

„Zadovoljan sam pobedom, bodovima, ali ne i igrom posebno odbrane u prvom poluvremenu. Dobro je da smo i ovakvom igrom zabeležili uspeh. Razlog je i bolja odbrana u druge dve četvrtine“ rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.