in

NBG bolji od Zvezde, Novljani plaše Radnički

NBG bolji od Zvezde, Novljani plaše Radnički

Kompletiran je i drugi dan takmičenja na turnirima Regionalne vaterpolo lige koji se igraju u Zagrebu i Kragujevcu. U ovom trenutku, izvesno je da će na finalnom turniru igrati Novi Beograd, Jug i Jadran iz Splita, a veoma blizu cilja je i Radnički iz Kragujevca.

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja nije iskoristio prvu meč loptu, poražen je od Partizana sa 12:10, pa će u duelima sa Jugom i Šapcem, morati da stigne do jedne pobede, jer bi Jadran iz Herceg Novog u slučaju pobede nad Mornarom iz Splita, koja je prilično realna, mogao da pretekne Radnički.

Jadran iz Herceg Novog je u meču koji je bio od velikog značaja, poražen od objektivno kvalitetnijeg Jadrana iz Splita sa 11:6. Do izražaja je došlo iskustvo koje je definitvno na strani Splićana, jer Novljani imaju jedno od najmlađih ekipa u regionu.

Izvor : VK Radnički

U drugom derbiju dana, Novi Beograd je slavio protiv Crvene zvezde sa 15:11 (3:4, 2:1, 7:1, 3:5). Zvezda je bolje počela meč, izabranici Igora Milanovića uspostavili egal do kraja druge, a zatim, tokom treće deonice rešili pitanje pobednika.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Draško Gogov četiri, Nika Šušiašvili, Duško Pijetlović, Strahinja Rašović i Đorđe Vučinić po dva, Dušan Mandić, Vasilije Martinović i Radomir Drašović po jedan. Golove za Crvenu zvezdu, postogli su: Miloš Vukićević i Gavril Subotić po tri, Ivan Basara dva, Rodoljub Gajić, Vuk Milojević i Stefan Pješivac po jedan.

Izvor : VK Novi Beograd

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Jadran Split – Jadran Herceg Novi 11:16, Jug – Primorac 12:9, Mornar Split – Budva 6:6, Šabac – Solaris 8:12.

Tabela: Jug 27, Novi Beograd 25, Jadran Split 25, Radnički 21, Jadran Herceg Novi 19, Crvena zvezda 15, Partizan 15, Mladost 11, Primorac 10, Solaris 10, Šabac devet, Mornar dva, Budva jedan bod.