in

Marković šampion Balkana, rekord Kijanovića na 60 metara

Marković šampion Balkana, rekord Kijanovića na 60 metara

Seniorsko prvenstvo Balkana u dvorani održano je u Istanbulu. Srpska delegacija koja je brojala 10 takmičara osvojila je pet medalja, a oboren je i jedan državni rekord.

Prvak Balkana postao je Božidar Marković u disciplini skok uvis sa preskočenih 215 cm. Jedan od najvrednijih rezultata postavio je ličnim i državnim rekordom Aleksa Kijanović koji je trku na 60 metara istrčao u vremenu 6.66 sekundi i osvojio srebrnu medalju.

Milana Tirnanić se takođe okitila srebrnom medaljom u trci na 60 metara istrčavši za 7.37 sekundi. Vicešampion Balkana postao je i Veljko Nedeljković u bacanju kugle daljinom 18.71 metar.

Bronzanu medalju osvojio je Luka Trgovčević na 60 metara sa preponama. Trku je završio u vremenu 7,87 sekundi.

Na nivou ličmog rekorda bio je i Aleksin brat, Boško Kijanović koji je rezultatom 47.20 sekundi zauzeo četvrto mesto u ukupnom plasmanu na 400 metara. Anji Lukić je na 60 metara prepone zauzela peto mesto rezultatom 8,23 sekundi.

Jovana Ilić je u troskoku zauzela 9.mesto kao i Jovana Delić u skoku uvis. Ivana Ilić je u trci na 60 metara takmičenje završila u kvalifikacijama u ukupnom plasmanu na 12. mestu.

Tagovi