in

Marija Vuković četvrta, Topićeva deveta, Ukrajinka šampionka

Marija Vuković četvrta, Topićeva deveta, Ukrajinka šampionka

Trijumfom Ukrajinke Jaroslave Manucki okonačano je takmičenje u skoku uvis za dame na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a odličan utisak ostavile su Marija Vuković, reprezentativka Crne Gore i mlada Srpkinja Angelina Topić.

Vukovićeva je planetarni šampionat završila na četvrtom mestu. Preskočila je 1,95 metara u prvom pokušaju, ali je onda tri puta rušila na 1,98, što je koštalo borbe za medalju.

Nadežda Duboviskaja je na kraju bila treća sa upravo preskočenih 1,98. Srebro je završilo oko vrata Australijanke Elenor Paterson, koja je oborila kontinentalni rekord sa tačno dva metra. Manucki je do krune stigla sa preskočenih 2,02 što je najbolji rezultat u svetu ove godine.

Ukrajinka je vlasnica bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju, a i aktuelna je svetska vicešampionka na otvorenom. Pobedom u Beogradu objedinila je evropsku i svetsku krunu na zatvorenom.

Mlada 16- godišnja Angelina Topić je svoje prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji završila na devetom mestu sa 1,88 preskočenih u drugom pokušaju. Tri puta je rušila letvicu na visini od 1,92.

Tagovi