in

Mandić ipak ide u Split, Lazić i Jakšić propuštaju EP

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić objavio je spisak igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Splitu. Aktuelni olimpijski šampioni u Hrvatskoj brane peto mesto jer su pre dve godine u Budimpešti izgubili u četvrtfinalu od Španaca.

Srbija se već godinu dana privikava na život bez Andrije Prlainovića, Filipa Filipovića, Gojka Pjetlovića, Stefana Mitrovića, Milana Aleksića i Duška Pjetlovića. Ovog leta reprezentativni nastupi baš i nisu prošli najbolje, u Svetskoj ligi je Srbija bila daleko od uspeha, a na Svetskom prvenstvu su „delfini“ bili tek peti.

U Splitu Srbija ima priliku da ostvari bolji rezultat, ali i na tom takmičenju neće računati na dva bitna igrača. Nikola Jakšić ima povredu mišića, a Đorđe Lazić povredu leđa i selektor Savić je odlučio da je preveliki rizik da oni idu u Hrvatsku. Ipak Đorđe Vučinić i Dušan Mandić će ići na Evropsko prvenstvo jer su se oporavili.

Na Evropskom prvenstvu Srbiju će predstavljati Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš 196/80), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).

Srbija prvu utakmicu igra 29. avgusta u 12 časova sa Izraelom, dva dana kasnije je u 19 duel sa Mađarskom a u trećem kolu, ponovo u podne rival je Slovenija.