in

Mali miš, kad ti Dule pruži ruku, ima da je ne pereš

Mali miš, kad ti Dule pruži ruku, ima da je ne pereš

Rukometaši Danske i Hrvatske podelili su bodove u prvom meču druge faze Svetskog šampionata, a zadovoljni ishodom nisu ni jedni ni drugi.

Selektor skandinavske selekcije Nikolaj Jakobsen se žalio na „nasilnu“ igru protivnika, dok su Hrvati imali pritužne na račun sudija.

Oglasio se i legendarni Veselin Vujović, selektor reprezentacije Irana.

„Ima jedna jako zanimljiva stvar kad pričamo o utakmicama na velikim takmičenjima. Svaki susret je istorija za sebe i kad igraju oni najbolji, niko ne gleda šta je bilo pre. Čisto sumnjam da je Danska potcenila Hrvatsku, čak i da je, mogli su se resetovati na poluvremenu. Hrvatska je bila bolja, zaslužila je pobedu i verovatno bi do nje došla da se u igru nisu uključile španske sudije sa nekoliko čudnih odluka koje su otišle na stranu Danske.”

Dotakao se i Vujović prekršaja Domagoja Duvnjaka nad Matijasom Gidselom kada se kapiten Hrvatske izvinio i pružio mu ruku, ali Danac to nije prihvatio.

„Utakmica je bila predivna, bolju nismo mogli poželeti, ali je uspeo da mi pokvari onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u istoriji, a ti, jadniče jadni, ne želiš da prihvatiš izvinjenje. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Ajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, bez da podcenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo neko od mojih igrača da je to uradio,“ naveo je Vujović za Index.hr.

Tagovi