in

Ko dobije ovakvu priliku, mora da je iskoristi

Mlada srpska odbojkašica Sara Carić počastvovana što je dobila priliku da u Beogradu debituje na Evropskom prvenstvu, a dodala je da će uraditi sve da iskoristi šansu koja joj se ukazala.

Oduševila je 20-godišnjakinja ljubitelje odbojke tokom Lige nacija, a zadovoljan je bio i selektor Zoran Terzić koji joj je dao priliku da u Beogradu debituje na Evropskom prvenstvu. I to kao najmlađa članica tima, jedina rođena u ovom veku.

Već protiv Bosne i Hercegovine je odigrala Sara prve poene, a na terenu se našla i u meču sa Francuskom.

„Ovo je stvarno neopisiv osećaj, pogotovo meni koja sam prvi put sa seniorskom reprezentacijom. Drago mi je što je ovoliko ljudi na tribinama. Nismo znale da će ih biti ovoliko. Mnogo je lepše kada se igra u ovakvoj atmosferi. Utisci su prelepi, ne znam šta bih više rekla“, poručila je Carićeva posle meča u subotu.

Na pitanje da li je očekivala da će igrati na početku priprema za Ligu nacija pretpostavljala da bi kasnije mogla da zaigra i na kontinentalnom šampionatu, najmlađa srpska odbojkašica je rekla:

„Iskreno nisam. U Ligi nacija je igrao podmlađeni tim, to su devojke s kojima sam igrala u mlađim kategorijama, bilo mi je lakše. Nisam očekivala poziv, ne znam kako bih opisala ovo. Svakako je ovo želja svake devojke koja je trenirala odbojku“.

Istakla je Sara koliko joj znači što je u timu sa igračicama koje su svetske i evropske šampionke.

„Uf, devojke su stvarno predivne. Kao najmlađu su me prihvatile baš lepo. I ne samo mene, već i druge mlade devojke, Katarinu Lazović i Jovanu Kocić, koje su i ranije bile tu. Brzo smo se uklopile. Stvarno je veoma bitno što igramo sa tako velikim igračicama. Veliki je podstrek za nas. Svako bi želeo ovo da prođe. Ko dobije ovakvu priliku, mora da je iskoristi“.

Priznala je 20-godišnjakinja i da joj nije svejedno kada se sa ovim devojkama nađe na terenu i to pred brojnom domaćom publikom.

„Osećam tremu, naravno. Uopšte mi nije dobro. Jedino dobro kod mene je što ne obraćam pažnju na publiku, jer da obraćam ne znam kako bih uspela da se snađem. Mada moram reći da sam se dosta opustila dok smo igrale Ligu nacija, jer tamo smo igrale protiv dosta jakih ekipa. Tamo sam ušla u ritam“, zaključila je Sara.