in

Jelena Janićijević nova WBO šampionka Evrope!

Jelena Janićijević nova WBO šampionka Evrope!

Srpska boks heroina – Jelena Janićijević! Pijedestal namenjen WBO profesionalnoj šampionki Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kg) sada je u vlasništvu Janićijevićeve koja je na Zlatiboru izvojevala veliku bitku protiv šampionke Nemačke Sare Veidman nakon 10 rundi. Sudijska odluka je bila jednoglasna u korist srpske reprezentativke.

U prepunoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor sedma bokserka planete, Janićijević je diktirala tempo, konstantno zadavala jake serije udaraca protivnici, iz runde u rundu vezla pobedničku nit koja je na kraju dovela do trijumfa nad izuetno raspoloženom i nezgodnom predstavnicom Nemačke koja zauzima 15. mesto na svetskoj listi.

Pobedom u prvom profi meču pred domaćom publikom Janićijevićeva je pored šampionskog pojasa Starog kontineta došla i do plasmana na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor.

Reprezentativka Srbije u olimpijskom boksu, bronzana sa evropskog šampionata 2022, prva bokserka naše zemlje koja je iskovala medalju sa prvenstva Starog kontinenta, doktor nauka, tridesetosmogodišnja Jelena Janićijević pokazala je i dokazala da je sve moguće kada se uvežu velika ljubav, rad, energija, motivacija i cilj, da prepreke nema, da se vrata velikih pozornica uvek mogu otvoriti i pokazati da ste najbolji!

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri boksovali su finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu. Remizirali su Antonio Biset (Kuba) i Igor Rogić u poluvelter kategoriji, Aleksa Marković je nokautom savladao Josifa Bijelića u lakoteškoj, Vladimir Gubaš je pobedio Nenada Jovanovića u polusrednjoj, kao i Aleksandra Rapajić u polusrednjoj Nikolinu Gajić.

 

Tagovi