in

Generalna proba za SP: Srbija bolja od Švedske

Generalna proba za SP: Srbija bolja od Švedske

Rukometaši Srbije odigrali su i drugi kontrolni meč pred start Svetskog prvenstva. Srbija je u prvom duelu poražena od Švedske sa 35:34, a u drugom je slavila sa 30:28 (12:13).

Tokom prvog poluvremena vodila se potpuno ravnopravna borba, igralo se po principu gol za gol, a Švedska je imala minimalnu prednost – 13:12. U nastavku, jedan od domaćina planetarne smotre, Švedska, pobegla je na 21:17. Srbija se nije predavala, pa je na sedam minuta pre kraja stigla do preokreta 25:24.

RSS

Usledio je rat nerava, a više snage i koncentracije imala je Srbija koja u prvoj rundi Svetskog prvenstva igra protiv Alžira, dok će Švedska odmeriti snage sa selekcijom Brazila.

Svetsko prventsvo počinje 12. januara. Plasman u drugu fazu takmičenja će izboriti po tri selekcije iz svake grupe, a bodovi iz prve se prenose u drugu fazu u kojoj će biti formirane grupe sa po šest ekipa, a dve će izboriti plasman u četvrtfinale.

Grupa A: Španija, Crna Gora, Čile, Iran; Grupa B: Francuska, Poljska, Slovenija, Saudijska Arabija; Grupa C: Švedska, Brazil, Urugvaj, Zelenortska Ostrva; Grupa D: Mađarska, Island, Portugalija, Južna Koreja: Grupa E: Nemačka, Srbija, Alžir, Katar; Grupa F: Severna Makedonija, Holandija, Norveška, Argentina; Grupa G: Hrvatska, Egipat, Maroko, SAD; Grupa H: Belgija, Danska, Tunis, Bahrein.