in

Francuski par pokorio planetu

Francuski par Gabrijela Papadakis i Žilom Sizeron osvojili su zlatnu medalju u disciplini „free dance“ u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Ukupno su osvojili 226,98 poena, što je svetski rekord. Bili su najbolji posle prvog obaveznog  dela programa,a prednost su samo uvećali posle slobodnog programa. U bodovimsa 90,83 su dobili za obavezni, a 136,15 za slobodni program.

Sjajna kombinacija je prvi put na olimpijskom tronu. Pre četiri godine u Pjongčangu bili su drugi. Imaju četiri svetske titule i jedno drugo mesto.

Na drugoj poziciji završili su Rusi Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov. Njihovo slobodno izvođenje doneloim je 131,66 poena odnosno 220,51 ukupno.

Na najnižu stepenicu postolja popela se američka kombinacija Medison Ubel, Kahari Donahju. Sakupili su 218,02 poena i malo im je nedostajalo da ugroze drugoplasiranu Rusiju.

Takmičenja u umetničkom klizanju u Pekingu se nastavlja takmičenjem u ženskom singlu. Kratki program na redu je u utorak od 11 časova, a u isto vreme u četvrtak kreće slobodni program.

 

Tagovi