in

Fojcu zlato u spustu, Vukićević bez plasmana

Švajcarac Beat Fojc olimpijski je šampion u spustu. Srpski predstavnik Marko Vukićević nije završio trku i ostao je bez plasmana.

Fojc je do zlatne medalje u Pekingu došao sa vremenom 1:42.69.

Švajcarac je osvojio treće olimpijsko odličje, pošto je pre četiri godine osvojio srebro u superveleslalomu i bronzu u spustu.

Iskusni skijaš je dodatno obogatio svoju kolekciju, u kojoj ima i zlato i dve bronze sa planetarnih šampionata. Takođe, u spustu je osvajao i mali Kristalni globus u Svetskom kupu prethodne četiri godine.

Srebro je osvojio Žoan Klare iz Francuske, sa vremenom 1:42.79. Na taj način je ostvario najveći uspeh u karijeri, pošto je prethodno osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2019. u super džiju. Sa 41 godinom postao je najstariji takmičar koji je osvojio medalju u disciplini alpskog skijanja na Igrama.

Na pobedničkom postolju našao se još Matijas Majer. Austrijanac je osvojio treću olimpijsku medalju, posle dva zlata kojima se okitio u Sočiju i Pjongčangu.

Među najbržih pet bili su još Kanađanin Džejsm Kroford i Norvežanin Aleksander Omot Kilde. Sledili su ih Dominik Paris, Marko Odermat, Vinsent Krihmajr, Maks Franc i Slovenac Boštjan Kline.

Srpski predstavnik Marko Vukićević nije završio trku, pošto je pao u prvom delu staze, i ostao je bez plasmana.

Tagovi