in

Egipat nokautirao Hrvatsku, očekivani poraz Makedonaca

Egipat nokautirao Hrvatsku, očekivani poraz Makedonaca

Rukometaši Hrvatske doživeli su nokaut na startu Svetskog prvenstva. Iako su slovili za favorita na papiru, ubedljivo su poraženi od Egipta sa 31:22 (16:12), dok je Severna Makedonija očekivano poražena od Norveške sa 39:27 (18:11).

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, koja se nalazi u grupi sa Marokom, SAD i Egiptom, i koja u narednoj rundi igra protiv SAD, bili su Šipić sa pet, odnosno Glavaš i Martinović sa po četiri gola. Prevagu na tasu Egipta, doneli su Ramadan sa šest, Zein sa pet, odnosno Hašam sa četiri gola.

Egipat je sjajno odigrao kompletan meč. Egipćani su nametnuli brz ritam, dobili su prvo poluvreme sa 16:12, nisu se uplašili pobede, nisu se uplašili favorita, nastavili su sa odličnom igrom u nastavku meča, pa su više nego zasluženo stigli do trijumfa.

Martin Rose/Getty Images

Severna Makedoniju posle poraza od Norveške, očekuje duel sa Holandijom, a u poslednjem kolu duel sa selekcijom Argentine. Biće to mečevi u kojima će Makedonci tražiti plasman u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u sastavu Norveške bili su Rod sa šest, odnosno Guliksen i Barthold sa po pet golova. Kod Severne Makedonije, Taleski je postigao šest, Manaskov pet, a Petrov četiri gola.

U ostalim mečevima koji su bili na programu 13. januara, postignuti su sledeći rezultati: Nemačka – Katar 31:27, Holandija – Argentina 29:19, Bahrein – Tunis 27:27, SAD – Maroko 28:27, Srbija – Alžir 36:27, Danska – Belgija 43:28.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po tri selekcije iz osam grupa, a bodovi iz prve, prenose se u drugu fazu.