in

Četvoro turskih rvača poginulo, osmoro spašeno iz ruševina

Četvoro turskih rvača poginulo, osmoro spašeno iz ruševina

Tužne vesti ne prestaju da stižu ni drugi dan nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Živote je izgubilo, prema trenutnim podacima, više od 11.000 ljudi, preko 50.000 je povređeno, a i ne zna se broj onih koji su i dalje pod ruševinama.

Rvački savez Turske objavio je u sredu da su u zemljotresu tragično stradala četvorica rvača ove zemlje, Ahmet Taš, Mehmet Eskisarili, Ali Gursoj i Aslan Ekiz.

Iz ruševina u kojima su četvorica sportista izgubila živote, osmoro rvača je spašeno.

Kako je navedeno, još uvek ima nekolicina njih koji su pod ruševinama, njih četvoro – Eraj Simšek, Ozan Datli, Hasan Sariturk i Ibrahim Erdene, a sala u kojoj su bili u potpunosti je uništena.

„Naša deca Muhamed Gul, Hamza Čelik, Jusuf Eskisarili, Omer Faruk Čajir, Sezer Jildiz, Utku Dodžan, Ibrahim Kar i Mehmet Emin Demir koja su izvučena iz ruševina su dobro. Naši sinovi Ahmet Taš, Mehmet Eskisarili, Ali Gursoj i Aslan Ekiz su nažalost preminuli.

Želimo da se zahvalimo svim članovima naše rvačke porodice koji su lično pomagali i pomažu idalje u spašavanju i pokušavaju da dođu do svoje dece. Imamo nade i vere. Izražavamo najdublje saučešće našoj zajednici i celoj naciji“, navedeno je u saopštenju Saveza.

Tagovi