in

Centri Olimpijakosa nerešiv problem za hrabri Radnički

Centri Olimpijakosa nerešiv problem za hrabri Radnički

Nije bilo dileme. Iako je Radnički 20 minuta bio više nego ravnopravan rival (6:6), do kraja trećeg dela je za šest minuta primio pet golova. Olimpijakos je slavio u sedmom kolu grupe A sa 13:7 (3:2, 3:3, 5:1, 2:1).

Grčki tim sada ima 18 bodova i deli prvo mesto,  a Radnički je ostao na osam bodova, Strelci su bili: Murikis i Kolomvis tri, Genidunas, Vamoš, Funtulis dva i Dervišis jedan za Olimpijakos, Ćuk dva, Vrlić, Lukić, Janković, Branković, Stanojević za Radnički.

VK Radnički

Radnički je zaslužio možda i više od minimanlnog minusa 2:3 u prvoj četvrtini. Hrabro, bez pritiska su Kragujevčani ušli i duel, imali više prilika ali i Bijača na golu Olimpijakosa. Raspoloženi Ćuk ga je dva puta savladalo, drugi put majstorski sa pozicije krila. Radnički tri puta nije iskoristio igrača više, uz to Bijač je Lukiću odbranio peterac. U završnici Dervišis je izjednačio, Vamoš pogodio sa igračem više. Poslednji napad u četvrtini je Radnički imao koju je završio greškom u dodavanju.

Video se problem drugog centra, kada Vrlić nije u bazenu, sve je mnogo teže. Prvi gol sa igračem više Radnički je postigao posle prelepe akcije Lukića i Vrlića, a Stanojeviću je ostalo da ubaci loptu u praznu mrežu. Usledila su dva gola Murikisa sa pozicije centra, bilo je 5:3 za Olimpijakos koji je jakim presingom mučio Radnički. Posle vođstva Olimpijakosa 6:3 Stevanović je kod dobijenog igrača više tražio tajm aut ne bi li uspostavio miran, strpljiv i efikasniji napad.

VK Radnički

Posle udarca Jankovića lopta je prošla u Bijačev ugao za 6:4. Usledila je zatim bomba Ćuka, lopta se odbila o usamljenog Vrlića koji je savladao kolegu iz hrvatske reprezentacije Bijača za 6:5. Imao je Ćuk priliku da izjednači. Poslednji napad je Olimpijakos izveo posle tajm auta Milanovića sa igračem više. Nije bilo realizacije, Genidunas je pogodio prečku.

Odličnu igru Ćuk je nastavio i posle velikog odmora. Sjajnim potezom je izbacio odbranu rivala iz igre, proigrao Lukića koji je izjednačio na 6:6. Bio je to znak da domaćin krene. Za dva minuta tri lopte posle odličnih šuteva su završili iza Dobožanova. Golovi Vamoša i Martona su bili baš majstorski. Sa igračem više Kolomvos je potom asistenciju Filipovića pretvorio u vođstvo od četiri gola 10:6.

LEN

Nastavili su grčki centri Kolomvos i Murikis da muče rivala. Murikis je iznudio peterac za gol Funtulisa i seriju od 5:0 i obezbeđen trijumf pre poslednje četvrtine. Seriju je prekinuo Branković sa igračem više posle još jedne odlične asistencije Miloša Ćuka. Potom je viđena sjajna odbrana Dobožanova posle zicera Murikisa. Stevanović je drugim tajm autom pokušao da uhvati još više priključak. Nije bilo gola. Filipović je blokirao a zatim u napadu asistirao Murikisu za još jedan pogodak.

Grupa A: Olimpijakos – Radnićki 13:7, Dinamo – Pro Reko 3:13, Jadran – Barseloneta 5:9, Hanover – Vuljagmeni 11:14.

Tabela: Pro Reko, Olimpijakos, Barseloneta po 18, Vuljagmeni 10, Radnički osam, Jadran iz Splita sedam, Hanover tri, Dinamo iz Tbilisija je bez bodova.

Grupa B (8. februara): Sabadelj – Novi Beograd, Marsej – Breša, Špandau – Jug, OSC – Ferencvaroš.

Tabela: Breša 15, Novi Beograd 13, FTC 12, Jug osam, OSC šest, Špandau pet, Sabadelj i Marsej po četiri boda.