in

Čen je olimpijski šampion! Hanju ostao bez medalje

Amerikanac Nejtan Čen olimpijski je šampion u umetničkom klizanju. Japanac Hanju Juzuru, koji je trijumfovao u Sočiju i Pjongčangu, završio je takmičenje na četvrtom mestu.

Amerikanac, koji je oborio rekord sa 113.97 poena u kratkom programu, ponovo je zadivio sudije. Uz pesmu Eltona Džona ‘Rocketman’ u slobodnom programu, osvojio je novih 218.63 boda, pa je slavio ukupnim rezultatom 332.60.

„Ne možete da zamislite kakav je osećaj“, rekao je 22-godišnjak. „Ovo mi izuzetno mnogo znači. Imam porodičnu vezu sa Pekingom. Neverovatno je što sam imao priliku da zlato osvojim baš ovde“.

Čen, trostruki svetski šampion, osvojio je prvo olimpijsko zlato. Ovo godine je u Pekingu već dobio timsko srebro, dok je pre četiri godine takođe sa timom uzeo bronzu.

Srebrom se okitio Japanac Juma Kagijama, sa ukupno 310.05 bodova. Bronzu je uzeo njegov sunarodnik Šoma Uno sa 293 bodova.

Šampion iz Sočija i Pjongčanga, Juzuru Hanju ostao je bez medalje. Japanac je takmičenje završio na četvrtom mestu. Bio je tek osmi posle kratkog programa i znao je da mora da bude odličan u slobodnom. Ipak, nije uspeo da skoči četvorostruki aksel u uvodnom elementu, a onda se okliznuo kada je želeo da izvede četvorostruki salhov.

Tagovi