in

Briljantni Odermat osvojio planetu u spustu

Briljantni Odermat osvojio planetu u spustu

Marko Odermat, aktuelni osvajač Kristalnog globusa u Svetskom kupu, osvojio je titulu prvaka sveta u spustu na planetarnom šampionatu u alpskom skijanju koje se održava u francuskim zimskim centrima Meribel i Kurševel.

Švajacarac je gotovo perfektno odradio izuzetno zahevnu stazu. Samo je u prvom sektoru imao deveto vreme, a u svim ostalim je bio prvi ili drugi. To mu je u cijlu donelo rezultat od 1:47,05.

Pokušao je da ga ugrozi možda i prvi favorit u najbržoj disciplini Aleksandar Omot Kilde, ali je Norvežanin u cilju kasnio za 48 stotinki za ispostaviće se pobednikom.

Senzaciju je napravio Kameron Aleksander. Kanađanin je uspeo da nadmaši sunarodnika Džejmsa Kroforda, šampion sveta u super-džiju i probije se na treće mesto sa 89 stotinki minusa. Odmah posle njega vozio je Austrijanac Marko Švarc, kome je za četiri stotinke pobegla medalja.

Peti je bio pomenuti Kroford, šesti Italijan Florijan Šeder, a sedmi njegov sunarodnik Dominik Paris. Trku je obeležio i težak pad Kanađanina Brodija Sigera i zbog toga je trka prekinuta na nekih 20 minuta.

Tagovi