in

Bokseri Crne Gore deportovani iz Moldavije

Bokseri Crne Gore deportovani iz Moldavije

Posle navijača Partizana kojima je zabranjen ulazak u Moldaviju, zbog straha od sabotaže, kako je navela predsednica ove države Maja Sandu, ulazak u Moldaviju je zabranjen i bokserima iz Crne Gore koji su krenuli na prestižni međunarodni turnir – Pavel Luskeski.

Podsećanja radi, navijačima Partizana, a sada i bokserima iz Budve je zabranjen ulaz u Moldaviju iz sledećih razloga, koje je navela predsednica Maja Sandu:

„Pokušaji destabilizacije postojali su prošle jeseni, ali nisu uspeli da ostvare svoje ciljeve zahvaljujući intervenciji naših sigurnosnih i javnih institucija“, izjavila je Sandu, pa nastavila: „Za budući period predviđene su akcije uz angažovanje diverzanata sa vojnom obukom, kamufliranih u civile, koji će izvoditi nasilne akcije, napadati državne objekte i uzeti taoce. Smena u Kišinjevu sprovela bi se kroz nasilne akcije, koje bi bile prerušene u proteste opozicije. Materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Rusije, Belorusije, Srbije i Crne Gore. Uveravam vas da državne institucije rade na tome i da situaciju drže pod kontrolom.“

Privatna arhiva

Odmah se oglasio i Bokserski savez Crne Gore:

“Naš tim boksera na čelu sa selektorom, Nikolom Ružićem, dobili su zvaničan poziv od strane organizatora za učešće na Međunarodnom turniru Pavel Luskeski. Međutim, na aerodromu u Kišinjevu policija je privela naš tim, koji je bio sastavljen od šest osoba, među kojima je bilo i maloletnih lica. Nakon što su im oduzeta sva dokumenta i nakon što su celu noć proveli u tranzitnoj zoni, bez hrane i smeštaja, deportovani su nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija. Obzirom da imamo informaciju da se ženski fudbalski tim Moldavije nalazi u Crnoj Gori kako bi imali utakmice sa crnogorskim fudbalskim timom, ovim putem apelujemo da se prema njima niko ne ophodi loše, već da pokažemo našu sportsku veličinu i veličinu Crne Gore.”, navodi se u saopštenju Saveza.

BSCG

Na prestižnom turniru trebali su da nastupe Stefan Savković, Petar Marčić, Petar Liješević, Dimitrije Milić i Andrija Brajković.