in

Atletiko, volim te! Hvala ti na svemu!

Atletiko, volim te! Hvala ti na svemu!

Nacionalni rekorder u desetoboju i sedmoboju, osvajač pet svetskih i evropskih odličja Mihail Dudaš odlučio je da završi karijeru.

Posle izuzetno uspešne 15-godišnje takmičarske karijere i ukupno 25 godina bavljenja atletikom Dudaš je objavio da se više neće takmičiti.

„Atletiko, volim te. Hvala ti na svemu“, rekao je Dudaš u subotu uveče na svečanosti u sali njegovog atletskog kluba Vojvodina i dodao:

„Planove za budućnost još nisam definisao, ali započeo sam par meni važnih projekata, koje bih želeo da realizujem. Najviše želim da sebi dam prostora da vidim kako izgleda život bez profesionalnog sporta, kako to izgleda bez pritiska zbog takmičenja koje dolazi, zbog povreda, izazova“.

I pored činjenice da mu je bronza osvojena u Amsterdamu 2016. godine, najbolji rezultat karijere, na osnovu kog je nosilac nacionalnog priznanja, Dudaš ističe da mu je najdraža medalja juniorska bronza sa SP u Bidgošću 2008. godine.

“Ona me je definisala kao desetobojca i odredila u kom pravcu će da se kreće moja karijera”, istakao je srpski atletičar.

Tagovi