in

Amerikanci vode u ekipnom takmičenju u umetničkom klizanju

Reprezentacija SAD-a vodeća je posle prvog dana ekipnog takmičenja u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu tokom koga su kratki program odradili klizači i plesni i sportski parovi.

Po maksimalnih 10 bodova za SAD osvojili Nejtan Čen, koji je imao najbolji kratki program kod klizača, kao i Medison Ubel i Zahari Donahju, koji su najbolje odradili kratki program plesnih parova. Aleksa Knierim i Brendon Frejzer su doneli osam bodova trećim mestom kod sportskih parova, tako da Amerikanci imaju ukupno 28 bodova.

Na drugom mestu nalaze se najveći favoriti za zlato Rusi sa 26 bodova. Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov bili su drugi u plesnim parovima, a Anastazija Mišina i Aleksandar Galjamov drugi u sportskim parovima, dok je Mark Kondratjuk bio tek treći kod klizača.

Treću poziciju zauzima domaća reprezentacija Kine sa 21 bodom, najviše zahvaljujući prvom meestu Sui Venjing i Han Konga u plesnim parovima, dok je četvrti Japan sa 20 bodova.

Takmičenje se nastavlja u nedelju kada će klizačice imati kratki program, a klizači slobodni program, dok će se odličja deliti u ponedeljak  pošto slobodni program otkližu plesni i sportski parovi i klizačice.

Tagovi