in

Virtuelne teretane su sve popularnije, a evo i koji su benefiti

Virtuelne teretane su sve popularnije, a evo i koji su benefiti

Virtuelne teretane postale su deo metaverzuma, mreže 3D virtualnih svetova usmerenih na društvenu povezanost. Evo o čemu se radi. 

Tehnologija je stvorila razne nove, inventivne mogućnosti koje su dovele do toga da smo u mogućnosti da se povežemo ​​sa svetom oko nas. Konferencije se mogu održavati u virtuelnim sobama, možemo se družiti s ljudima u nekom virtuelnom klubu, da isprobavamo kozmetičke proizvode s VR-om… A od sada možemo i da treniramo u virtualnoj teretani!

Virtuelne teretane

FitXR je jedan takav virtuelni fitnes studio koji je nastao 2019. godine. Danas tamo se održavaju fitness časovi plesa, HIIT-a i boksa. Unutar FitXR-a, treninge u virtuelnoj prostoriji predaju treneri glasovnim uputstvima ili putem prikladnih avatara. Unutar glasovnog treninga, treneri usmeno informišu klijente o tome kako da urade neku vežbu, a dostupne su i demonstracije.

Pročitajte i… Kako da nam vežbanje postane navika- plan motivacije

Unutar ovog virtuelnog fitnes studija, klijenti mogu da kližu na klizalištu, plešu  na neonskom tlu okruženom visokim audio- sistemom ili da pohađaju HIIT kurseve u odmaralištu – bez brige da će pesak dospeti na bilo koje čudno mesto. Upravo je to jedan od razloga zašto je metaverzum fitnes postao sve popularniji.

Benefiti virtuelnih teretana

Osim toga, platforma dodatno ima za cilj da bude studio dobrodošlice za dosta ljudi koji se ne usuđuju da uđu u teretanu iz nekograzloga. Bilo zbog nesigurnosti jer nisu upoznati sa spravama, boje se da će kaskati u odnosu na druge, ili im jednostavno iz nekog drugog razloga nije ugodno – avatari im pomažu da se nose s tom situacijom, nauče osnove treninga ina kraju da se ohrabre da odu u pravi fitnes studio.

Metaverzum je dobra opcija i za one kojima je teško da vežbaju kod kuće, a u toj su situaciji da ne mogu drugačije (bilo da su u izolaciji, ili nemaju u blizini teretanu, a vreme im je ključna stavka).

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

nensuria/iStock/Getty Images Plus via Getty Images