in

Verenički prsten: Ovo su modeli kakve treba da birate u 2023!

Verenički prsten: Ovo su modeli kakve treba da birate u 2023!

Možda najdraži komad nakita koji ćete imati u životu jeste verenički prsten. Zato on jeste investicija koja zahteva opsežno istraživanje, brigu i razmišljanje.

Bilo da se prvi put upuštate u potragu za vereničkim prstenom ili razmišljate da zamenite dosadašnji nekim modernijim, u zlatarama vas čeka prelep i jedinstven izbor. Ali, kako među njima onaj koji kaže: stil, skupoća, elegancija?

Bilo da birate verenički prsten sa dijamantnom, poludragim kamenom ili samo cirkonom, ovo su modeli koje treba da birate u 2023!

 

Verenički prsten sa ovalnim kamenom

Ovalno rezani kamen je, prosto, klasika! Ovaj trik vredi primeniti na drago kamenje – zahvaljujći ovalnoj obradi kamen izgleda veće. Među poznatim ličnostima, ovakav verenički prsten izabrala je Blejk Lajvli, kao i članovi engleske kraljevske porodice (čuveni verenički prsten princeze Dajane sadržao je dragulj od safira u ovalnom rezu).

Eterični smaragdi

Popularizirani u eri Art Deco 1920-ih, smaragdno brušeni dijamanti i brilijanti su poznati po svom izrazitom kvadratnom obliku sa stranicama koje oponašaju stepenice i ravnim vrhom koji pokazuje jasnoću.  Među modernim obožavateljkama su Amal Kluni i Bijonse.

 

Metal u prvom planu

Ukoliko niste apsolutni fan raznog poludragog i dragog kamenja, trebalo bi da se skoncentrišete na samu izradu osnove prstena. Ako želite da metal bude u prvom planu, izaberite pletenicu ili neki drugi juvelirski rad koji se ne sreće svakoga dana.

Burmica sa cirkonima

Ukoliko zaista volite da razbijate tradicije i da negujete lični stil, burmica sa cirkonima je idealan izbor vereničkog prstena. Elegantna je i svedena, a svakako pleni pažnju.

Kwangmoza/GettyImagesPlus