in

Stigao je i do Pradine piste: Kako nositi duks jeseni 2023?

Stigao je i do Pradine piste: Kako nositi duks jeseni 2023?

Duks je jedan od najjačih trendova 2023. godine. Ušao je na Nedelje mode, u kancelarije i sve modne kombinacije. Kako nositi duks jeseni 2023?

Nekada rezervisan samo za sportske kombinacije, duks je ušao u modnu industriju na mala vrata i etablirao se kao trend, stigavši čak i do pista velike mode. Miu Miu i Prada prve su u nizu velikih kuća koje su duksu sa kapuljačom ustupile centralno mesto na svojim ready to wear kolekcijama. A street style? Influenserke, predvođene Hailey Bieber i Gigi Hadid,  su potpuno poludele za ovim komadom garderobe. Zato, nema razloga da i vi ne otvorite prostor u svojim  za ovaj praktičan i topao komad garderobe.

Dukserica kao trend za jesen 2023.

Doduše, nikome zaista nije potrebna velika pomoć za stilizovanje duksa sa kapuljačom – to je jedan od onih odevnih predmeta koji ne prate nikakva pravila i koji su isključivo praktični. Zahvaljujući influenserkama dobio je tu auru “manekenka van piste” – određenog kul i neobaveznog izgleda istovremeno.

Duks nije ništa novo – on se nosi još od osamdesetih, ali je činjenica da nikada kao sada nije bio it komad -nešto što se kombinuje sa svim stilovima i u svim prilikama. Linije trendi duksa su svedene: on je predimenziniran, od debelog pamuka, sa kapuljačom i džepovima napred. MiuMiu je ove sezone uvela u svoju ponudu i dukseve na ziper.

Sa čime možete kombinovati duks jeseni 2023?

Sa bukvalno svime: maksi haljinama i suknjama, helankama, klasičnim pantalonama ili farmerkama sa zvonastim nogavicama. Takođe, možete ga nositi ispod blejzera, kožne jakne, bombera ili klasičnog trenča. Pravila nema ni pri izboru odeće: dukse se sada nosi sa štiklama, baletankama, mokasinama ili gležnjačama. Opustite se i kombinujte!

Kako nositi duks u sezoni jesen/zima 2023?

Međutim, ako još uvek tražite moderan način da nosite svoju omiljenu duksericu na jesen 2023, neka vam ove četiri kombinacije budu inspiracija.

Autfit br. 1, Casual: Dukserica, blejzer i patike

Autfit br. 2, Balletcore: Duks, maksi suknja i baletanke

Autfit br. 3, Klasika: Duks, zvoncare i trenč

Autfit br. 4, Edgy: Duks, kožnjak i štikle

JeanChung/GettyImgesplus