Razbudite gluteuse: Najbolje VEŽBE ZA ZADNJICU!

Vežbe za zadnjicu moraju da budu specifične i „lokalizovane“ jer je gluteus prilično lenj mišić, pa samim tim, penjanje uz stepenice ili trčanje nisu dovoljni da se on aktivira. Stoga je potrebno obratiti malo više pažnje na ovaj mišić, ukoliko želimo zategnutu zadnjicu.

U nastavku vam otkrivamo neke od najboljih vežba za zadnjicu. Svaku od vežba ponavljajte od 45 do 60 sekundi u tri serije.

Vežbe za zadnjiicu

Most na jednoj nozi

Lezite na leđa i jednu nogu savijte u kolenu. Ruke postavite pored tela. Izdižite zadnjicu dok vam je druga noga ispravljena. Nakon serije ponovite s drugom nogom.

Podizanje noge sa strane

Postavite se u položaj četvoronoške. Jednu nogu odvojte u stranu dok je savijena u kolenu i zatim je vratite u početni položaj. Nakon urađene serije, ponovite drugom nogom. (Pročitajte i… Trening za ravan stomak: Idealne vežbe za sagorevanje masnih naslaga)

Vežbe za zadnjicu: “Duga” podizanje nogu

Zauzmite položaj četvoronoške. Jednu nogu držite ispravljenu sa strane. Odignite je od poda i pomerite je u drugu stranu vraćajući je na pod. Nakon urađene serije, ponovite drugom nogom. Idealne vežbe za zadnjicu!

“Sumo” čučnjevi


Stanite u raskoračni stav, a noge neka budu u raskoraku, širem od širine ramena. Uradite duboki čučanj, kao da ćete sesti na stolicu.

Podizanje noge uvis


Postavite se u položaj za sklek. Jednu nogu odižite od poda savijenu ka plafonu.  Kada su u pitanju ove vežbe za zadnjicu, neka vam stopalo bude ispravljeno. Nakon urađene serije, ponovite drugom nogom.

 

photographer / iStock via Getty