in

Ravne baletanke su se vratile u modu, a evo i koje modele ćemo nositi

Nakon nekoliko godina, ravne baletanke su uspele ponovo da se vrate u modu, a u nastavku vam otkrivamo koji modeli se preporučuju za 2022. 

Otkako je počela s emitovanjem prva sezona „Bridžertonovi“, shvatili smo da sve dame u seriji nose ravne baletanke. Da li zbog popularnosti serije, činjenice da su štikle skrajnute sa modne liste ili zbog praktičnosti, ne znamo, ali ono što je definitivno tačno jeste da su baletanke ponovo u centru pažnje.

Ipak, pre nego što prevrnete očima, napominjemo da ćemo ove sezone nositi malo drugačije modele. Dok su se u jednom momentu u svetu mode, baletanke nosile uz mini suknje i čipkane čarape, kao u originalnoj seriji „TRačara“, danas ih nosimo na drugačije načine.

Ravne baletanke

Ova obuća je  raznovrsna i lako prilagodljiva. Modni dizajneri savetuju da ih nosimo na midi suknje, pantalone širokih nogavica ili na kombinezone.

Pročitajte i… Cipele na štiklu za svaku priliku

A što se tiče samih modela, i tu je izbor velik. Preporučuju se baletanke u špic od eko kože, smeđe i braon nijanse, za dame koje ne vole da privlače pažnju. Za one koje bi ipak malo da eskperimentišu, tu su baletanke jarkih boja, neobičnih dezena i sa upečatljivim detaljima. U nastavku vam predstavljamo naše favorite, koji i te kako mogu da vam posluže za inspiraciju.

Ernesto S. Ruscio / Stringer via Getty Entertainment; Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment;