in

Providna odeća je sve popularnija, a evo i kako da je nosite

Ukoliko ste za avanturistički modni momenat, providna odeća stupa na snagu. A kako da je kombinujete, a kako ne, otkrivaju nam svetski stilisti.

Iako neće svakome biti prijatno da se isproba u ovom trendu, providna odeća ne mora da bude rizičan modni potez. Ukoliko se ukombinuje na pravi način, može delovati razigrano i zabavno, te da promoviše samopouzdanje, a ne promiskuitet. Zapravo, najvažnije je da znamo šta da obučemo ispod ovakvih komada, a u tome nam pomažu stilisti.

Providna odeća

Prema stilisti svetskih zveda (Bebe Reksa, Pariz Džekson, Džon Legend) Danilu Braunu, nošenje providnih komada zavisi od dve stvari- prilike i tipa odeće koju nosimo. A šta obući ispod?

Top

Bilo da je u pitanju sportski grudnjak, potkušulju top ili grudnjak s detaljima, ukoliko je gornji providni deo čist i bez mnogo detalja, ovo može i te kako da izgleda šik i moderno.

Providan donji deo

Sofisticiranost je ovde ključna, smatra Braun. Pantalone i suknje dubokog struka koje imaju neprovidan materijal na stomaku i zadnjici su top jedan izbor.

Pročitajte i… Kako nositi bajkersku kožnu jaknu?

Providne haljine

Ovde odabir zavisi od toga koliko toga želite da sakrijete. I ovde je pravilo da biramo haljine dubokog struka a da providan deo bude na nogama.

Dimitrios Kambouris / Staff via Getty Entertainment