in

Pilates vežbe za jačanje celog tela: Dovoljno je 15 minuta dnevno

Pilates vežbe za jačanje celog tela: Dovoljno je 15 minuta dnevno

Jednostavne pilates vežbe pomoći će vam da ojačate stomak, noge, gluteuse i leđa. Osim toga, pomoći će vam i da smršate. I svako može da ih uradi.

Pilates je postao jedan od najpopularnijih fizičkih aktivnosti jer ne zahteva odlazak u teretanu ili izlazak iz kuće. Pilates vežbe za jačanje celog organizma možete izvoditi kod kuće i bez ikakvih rekvizita.

Medicyst®

Jednostavne pilates vežbe za jačanje celog tela

Ako tražite efikasan trening za jačanje tela i gubitak težine, predstavljamo vam vam 15-minutnu pilates rutinu koju je osmislila učiteljica joge i pilatesa Anabel Otero. Pilates je veoma efikasan u poboljšanju zdravlja i blagostanja. Ima višestruke prednosti kao što su poboljšanje držanja, koordinacije i ravnoteže. Osim toga, sprečava i ublažava bol u leđima, jača mišiće, povećava kapacitet pluća, poboljšava cirkulaciju krvi, te smanjuje stres i anksioznost.

Studija koju je sproveo Univerzitet u Valensiji procenila je prednosti pilatesa i potvrdila njegov  efikasnost u smanjenju procenta telesne masti i povećanju nemasne mase. Istraživači su zaključili da je to oblik fizičke kondicije koji poboljšava fleksibilnost i ravnotežu, povećava snagu i stabilnost abdominalnog područja, aktivira sve mišiće. Takođe, utiče blagotvorno i na celo zdravlje.

Zidni pilates za jačanje stomaka, gluteusa, stomaka i zadnjice

Zidni pilates je varijanta pilatesa koja se izvodi uz podršku zida, koji deluje kao posturalni vodič i olakšava pokretljivost i preciznost pokreta. Veoma je efikasan za toniranje i jačanje mišića, posebno onih na stomaku, leđima, zadnjici i nogama. Takođe pomaže u poboljšanju držanja i ravnoteže, sprečavanju i ublažavanju bolova u leđima, sagorevanju kalorija i definisanju siluete.

Dovoljno je 15 minuta vežbanja dnevno

Ovo je kompletan čas, koji vodi učiteljica joge i pilatesa Anabel Otero, koja na svom YouTube kanalu (@AnabelOtero) nudi rutinu za vežbanje kod kuće. Vežbe su za celo telo plus završno istezanje, koje će vam pomoći da ojačate stomak, noge, gluteus i leđa. Pored mobilizacije kičme, ruku i kukova. Treba vam samo prostirka i zid. Važno je da u svakom trenutku kontrolišete svoje disanje i lumbalni položaj kako biste izbegli povredu i postigli efikasniji rezultat.

Medicyst®

PavelIvanov/gettyimages.co.uk