in

Petite fashion: Farmerke koje vas čine nižim i punijim (i šta da nosite umesto njih)

Petite fashion: Farmerke koje vas čine nižim i punijim (i šta da nosite umesto njih)

Nema relevantnije i laskavije odeće od dobrih farki – one ističu sve prednosti figure.  Ovo su farmerke koje vas čine nižim i punijim – izbegnite ove modele

 

Danas su farmerke univerzalni i omiljeni deo garderobe, koji je prikladan u svakoj situaciji, bilo da se radi o ležernom ili elegantnom autfitu. Volimo ih jer – one su u stanju da naglase sve prednosti naše figure. Nažalost, isto važi i za nedostatke.

Tako će nošenje uskih farmerki visokog struka naglasiti vaš struk, zategnuti bokove i zadnjicu, dok će nabori, ravan kroj i duge nogavice učiniti vaše noge vitkim i beskrajnim. Ali niske devojke mogu lako napraviti pogrešan izbor i ostati razočarane.

Farmerke koje vas čine nižim i punijim

 

Boyfriend farmerke

Ovaj model farmerki je pogodan samo za visoke devojke. One se završavaju iznad skočnog zgloba, zbog čega vaše noge čine vizuelno kraćim, a butine debljim. Ipak, postoji rešenje: Iazberite model sa istaknutim šavovima i obujte štikle – ova dva elementa izdužiće vam figuru.

 

Farmerke sa niskim strukom

Farmerke sa niskim strukom su nas vratile u 2000-te. I da, privlačne su, ali ovo je najopasnija opcija za niske devojke. Ma, one su nezgodne čak i za devojke sa visinom supermodela. Ovaj model skraćuje noge i ističe kukove, pa nije zgodan ni za devojke sa oblinama, ni za Palčice, a ni za one sa dugim torzom. Mnogo bolja opcija su farmerke srednje sečenog ili visokog struka.

 

Farmerke koje vas čine nižim i punijim: Kulote

Srećom, ovaj model je izašao iz  mode! Ako ga ipak imate u ormaru i volite, setite se da on prilično iskrivljuje proporcije figure. Takvi modeli odaju utisak da ste izrasli iz omiljenih pantalona, ali nastavljate da ih nosite. Skraćuju noge, dodaju volumen kukovima i, da ponovimo, model više nije relevantan.

 

Zvoncare

One zaista stvaraju izgled savršene guze, ali to ne znači da stoje svima jednako dobro! One prosto jedu visinu. Zato, ako baš volite zvoncare obavezno ih nosite na štikle i naglasite struk, ili još bolje – osmislite monohromatski autfit: neka majica i cipele budu u boji farmerki. Crna boja je takođe dobra ideja: ne samo da vas čini vitkijom, već vas i izdužuje.

Farmerke širokih nogavica

One vizuelno gutaju vašu visinu! Bolje obratite pažnju na farmerke sa ravnim nogavicama i dužine do gležnja. Što ste niži, pantalone bi trebalo da budu uže. Skini će takođe pomoći da vizuelno istegnete figuru – posebno ako imate vitke noge.

 

Farmerke koji vas čine nižim i punijim: Savijene nogavice

Ove sezone su farmerke sa velikim porubom, često kontrastnimn, u trendu. Ipak, ovo nije najbolja opcija za nizak rast. Pokušajte da izaberete pantalone sa vertikalnim akcentima (dezen, udubljenja, šavovi, oblici džepova, itd.) i izbegavajte horizontalne – one ne samo da skraćuju vašu visinu, već čine punijim.

 

Kakve farmerke odgovaraju niskim devojkama?

Klasična i idealna opcija za bilo koju visinu i vrstu figure su ravne farmerke bez dekora i dodatnih detalja. Što se tiče boje, univerzalna opcija je klasična tamno plava.

artJazz/GettyImagesPlus