in

Ovi modeli preplaviće ulice tokom proleća i leta

Kada su patike za 2022. godinu u pitanju, modne piste nisu uvek dobar indikator za ono što će biti u trendu, ali tada na scenu nastupaju influenseri.

Prošla godina je svakako bila fokusirana na „džordanke“ i „dunk“ modele. Zapravo, ovi modeli su postali mejnstrim. Iako su u pitanju vanvremenski i kultni dizajnovi, nekako smo ih se zasitili. Ljudi traže nešto sasvim drugačije, a evo i šta nas očekuje ovog proleća i leta.

Patike za 2022.

„Basketaške“ patike

Patike poput Air Jordan 6 će ove godine preuzeti primat. U pitanju su sportske dublje patike koje se zaista mogu uklopiti uz raznorazne stilove i načine odevanja.

Održive patike

Bilo da se prave od veganske kože, algi, plastike… održive patike su već neko vreme popularne, a veruje se da će ove godine doživeti ekspanziju. Kako su mlađe generacije postale zabrinutije za životnu sredinu, tako se i veliki brendovi poput Adidasa priključuju zelenom pokretu. Manje otpada i smanjeno korišćenje fosilnih goriva u cilju pravljenja obuće ove godine je moto kojim se mnogi brendovi vode.

Vintidž

Nije nikakva novost da se modni trendovi vraćaju ili da nosimo nove modele inspirisane prošlim vremenima. Tako je slučaj i sa patikama, a Nike je već vratio Air Max siuletu u svoje modele patika.

Pročitajte i… Kako stilizovati zimski autfit i patike

Futurističke

Oni koji ne vole vintidž mogu ove godine da uživaju u neobičnim dizajnovima, bojama i modelima.

Neutralne

Kako svet postaje sve neutralniji po pitanju polova, tako u patike postaju uniseks.

Ales_Utovko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images