Modne greške koje treba da izbegnete ako ste niži rastom

Kada su u pitanju niže žene, svi odmah pomisle nešto u stilu: “Blago njima, mnogo im je lakše da pronađu odevne komade”. Ali, to je daleko od istine.

Odeća igra ključnu ulogu u tome da proporcionalno predstavi telo, a neke od češćih grešaka koje prave žene niskog rasta čine da izgledaju zdepasto ili im, nasuprot tome, vizualno nesrazmerno produžavaju ruke ili pak noge.

U nastavku vam predstavljamo koje su to tipične greške i šta pod hitno morate da promenite.

Modne greške žena niskog rasta

Vrećaste pantalone

Vrećaste pantalone nikako ne pristaju osobama niskog rasta jer im vizuelno još više skraćuju noge. Umesto njih, birajte pantalone koje vam su vam po veličini “taman”, a ne prevelike. Savet je da nosite pantalone koje se šire pri nogavicama, jer ćete tako delovati više.

Naglašene plaforme

Iako svaka niska dama želi da nosi cipele na potpeticu, prevelike platforme nisu najbolji izbor. Deluju prenapadno i ljudima se skreće pažnja na donji deo tela. Umesto takve obuće, birajte “stilleto” cipele, kao i cipele na potpeticu zašiljenog vrha.

Duge suknje

Trebalo bi ih izbegavati, ali ako ih pak nosite, nosite ih zimi. Uparite dugu suknju s čizmama istih boja, jer ćete tako produžiti noge i delovaćete više.

Maksi haljine

Izbor dužine maksi haljine je ključan, a izbegavajte one s velikim dezenima, jer će vas “progutati”.

Velike, vrećaste torbe

Izbegavajte nošenje oversized torbi, jer ćete delovati kao palčica. Birajte torbe srednje veličine! (Pročitajte i… 8 modnih promašaja koje je generacija Z vratila u život!)

Obuća s kaišima

Obuća s kaiševima oko članaka “seče” članak i čini da izgledamo niže. Umesto takvih cipela, radije birajte one bez kaišića i nećete više praviti modne greške!

Cubankite via Shutterstock; Featureflash Photo Agency via Shutterstock, Eugene Powers via Shutterstock