in

Korseti su ponovo u modi: Romantizam vlada ove sezone

Korseti su ponovo u modi: Romantizam vlada ove sezone

Inspirisana romantizmom, generacija Z vratila je u modu pomalo zaboravljeni modni komad. Korseti se na velika vrata vraćaju u modni svet, a evo kako sve možemo da ih nosimo.

Isprva, korseti su bili simbol patrijarhalne opsesije ženskom seksualnošću i osnaživanjem. Tokom godina, oni su se toliko doboko ukorenili u modu, da su se nosili i u dnevnim i večernjim varijantama, na haljine, suknje, pantalone, pa i na donji veš.

Početkom ove godine, u Netlfiksovoj seriji „Bridgerton“ ugledali smo neke kostime koji oduzimaju dah. I onda smo svi shvatili: korset se kao komad odeće vratio, ali s modernim tvistom. Kako sve danas, zahvaljujući gen Z, možemo da nosimo korsete, otkrivamo vam u nastavku.

Korseti u 2022.

Pored toga što su se vratili korseti Vivijen Vestvud iz 1970. godine, brend Prada je ovaj komad inkorporirao u svoje najnovije kolekcije. Danas, prema modnim stručnjacima, korset predstavlja omaž ženama koje se bore za svoje mesto u svetu. I na našu sreću, možemo ga nositi na raznorazne načine, a evo i naših favorita.

Pročitajte i… Providna odeća je sve popularnija

Mike Coppola / Staff via Getty Images Entertainment