Kako izgledati vitkije i to odmah – evo šta savetuju stilisti

Pre nego što krenemo sa savetima, želimo još jednom da naglasimo: između vitkosti i lepote NE STOJI znak jednakosti. Osnovni kriterijum, kada je telesna težina u pitanju, treba da nam budu pitanja: da li sam zdrava i da li se dobro osećam u svom telu.

NIJE VAŽNO koliko kilograma pokazuje vaga niti kako izgledaju žene kojima se divimo i koje su nam uzori. Ipak, postoje trikovi koje koriste stilisti – a koji vizualno izdužuju figuru. Idealni su za one dane kada imamo “bad body positivity day”.

Kako izgledati vitkije: Trikovi i saveti

Crni isprani džins

Ovo je jedan od najmoćnijih načina da izgledate vitkije, jer tamni teksas izdužuje i sužava. Izbegavajte svetliji denim!

Duboki struk

Pantalone (i suknje) dubokog struka skrivaju višak sa strane i u sredini, a ne stvaraju “šlaufe sa strane”. Isto tako, duboki struk izdužuje noge.

Stegnite struk!

Ukoliko nosite oversized haljine, obavezno dodajte kaiš. Na taj način ćete pored volumena, vaša haljina imati i oblik. Uz to, vizuelno će delovati kao da imate mnogo uži struk.

Zvoncare

Zvoncare se vraćaju u modu i to s razlogom! Pantalone koje se pri nogavicama šire izdužuju figuru te delujemo vitkije i više.

Cipele sa visokom potpeticom

Ovaj savet je pravi klasik, ali ne smemo ga zaboraviti. Štikle imaju tu magičnu moć da nas učine kako višima tako i vitkijima, pa stoga kad god ste u prilici, nosite cipele na potpeticu.

Cipele u špic

Cipele sa špicastim vrhom stvaraju iluziju dužine, a u kombinaciji sa zvoncarama, delovaćete vitkije.

Oprezno s dezenima

Ukoliko nosite dezeniranu odeću, imajte na umu da ona širi, pa dezen nosite tamo gde ste uži. Dakle, ako ste “kruškast” tip građe, dezen neka bude na majici, a ukoliko vaša građa odgovara “jabuci”, šaru rezervišite za pantalone. Generalno, radije birajte jednobojne odevne komade.

“V” izrez

V izrez deluje elegantno i izdužuje, naročito gornji deo tela. To je posebno važno za dame s većim grudima. Zatvorene majice i košulje proširiće vas u gornjem delu tela. (Pročitajte i… Modne greške koje treba da izbegnete ako ste niski rastom)

Vertikalne pruge

Vertikalne pruge daju iluziju da smo vitkiji! Izbegavajte horizontalne pruge!

Nakit

Duge ogrlice izdužuju našu figuru. Uz to, nakit skreće pažnju na sebe i na lice, pa ostatak tela nije toliko u fokusu.

 

Dziana Hasanbekava via Pexels