in

Glavna boja za 2024: Peach fuzz – nežna i ženstvena

Glavna boja za 2024: Peach fuzz – nežna i ženstvena

Glavna boja za 2024. godinu po Institutu za boje Pantone je Peach Fuzz. Nežna i ženstvena boja koja deluje umirujuće.

Svake godine milioni ljudi s nestrpljenjem čekajuproglašenje nove boje godine, koja odražava globalne trendove i raspoloženja u društvu. Institut za boje Pantone otkriva tajnu tek krajem godine, tačnije u decembru. Konačni izbor je objavljen u Pantone View, specijalnom vodiču za dizajnere, reklamne agencije, dizajnerske studije, cvećare, stiliste i druge kompanije orijentisane na klijente.

Velika zabluda je da Pantone postavlja trend za godinu – u stvari, stručnjaci biraju boju koja je već postala popularna. Prošle godine, vladala je agresivna i misteriozna boja Viva Magenta – bordo nijansa bliska patlidžanu sa ljubičastim odsjajem. Za 2024. koloristi su pripremili nešto posebno. Ovog puta glavna boja godine je broj 13-1023 – Peach Fuzz.

Glavna boja za 2024: Deluje umirujuće

Delikatna boja godine nastala je mešanjem pastelnih nijansi ružičaste i narandžaste. Prema rečima izvršne direktorke Pantone Leatrice Eiseman, Peach Fuzz će pomoći ljudima da pronađu unutrašnji mir, što je skoro nemoguće postići u naše vreme.

“Ova boja pojačava osećaj empatije i kohezije, podstiče brigu za druge i inspiriše preispitivanje stavova. Zahvaljujući vedrini i nežnosti Peach Fuzz boje, možemo pokušati da pronađemo mir”, izjavila je Eiseman.

Stručnjaci kompanije Pantone inspirisali su se događajima koji su se dešavali u svetu poslednjih nekoliko meseci. Borbeni duh na koji je pozivao prethodnik Pech Fuzz-a  postepeno bledi.

Agresivnost i grubost svojstvena bordo nijansi ustupila je mesto ljubavi prema životu i nesebičnosti. Breskva bi trebalo da nas učini mirnijima i pomogne nam da vratimo veru u budućnost, i da imamo više poverenja u svet koji nas okružuje.

Vreme je da se odreknete blistavih nijansi i unesete nešto meko i prozračno u svoju garderobu. Ako ste navikli da preferirate tamne boje odeće, razblažite ih svetlo narandžastim komadima. Primetićete koliko će se vaša energija promeniti.

Birajte lagane i prozirne tkanine

Jedan od glavnih trendova 2024. su lagane i prozirne tkanine, zahvaljujući kojima možete maksimalno istaći svoju ženstvenost. Sledeće sezone obavezno obratite pažnju na prozračne haljine, slojevite suknje i lagane bluze u boji zrele breskve. Uparite ih sa klasičnim pantalonama, maksi suknjama, svetlim teksasom i minimalističkim aksesoarima.

hetmanstock/gettyimages.co.uk