in

Evo kako kombinovati ovu nijansu u modnom svetu

Evo kako kombinovati ovu nijansu u modnom svetu

Izabrana je glavna boja za 2023. kojoj je nemoguće odoleti. U nastavku vam otkrivamo koja se to nijansa pokazala najpoželjnijom i kako da je unesete u svoju garderobu.

Pantone sa razlogom redovno postavlja boju godine: nova sveža nijansa inspiriše nas i dizajnere na promene, neobične stilizacije, oblici, teksture. Zajedno sa njim transformišemo našu garderobu i dajemo joj drugi vetar. Psiholozi odavno govore da paleta boja utiče na raspoloženje i samopercepciju, tako da jednom godišnje svi treba da se oraspoložimo i zaljubimo u novu svetlu i atraktivnu nijansu.

Glavna boja za 2023.

Svake godine Pantone Color Institute sumira modne trendove i postavlja ton za narednu sezonu. Kompanija analizira trendove sa proteklih nedelja mode, obraćajući pažnju na dizajnerske kolekcije i stilske kombinacije uticajnih ljudi iz modne industrije. Institut je prošle godine izabrao najnežniju nijansu, koja je postala ravnopravan partner svake moderne devojke. Ovog puta nas je Pantone iznenadio smelom i buntovnom ljubičastom bojom Viva Magenta broj 18-1750. Ovo je ružičasta nijansa, bliska crvenoj i kombinuje ljubičaste boje.

Ovo je duboka prirodna boja, ali nije romantična i nežna, već smela, provokativna i okrepljujuća. Viva Magenta je beskrajna energija koja čini da naše srce brže kuca, rizikujemo i eksperimentišemo. „Pantone 18-1750 Viva Magenta dočekuje sve sa istom strašću za životom i buntovničkim duhom. To je boja koja je smela, puna duhovitosti i uključuje sve“, kažu iz kompanije.

Institut je inspiraciju crpeo iz prirode, na koju smo počeli da zaboravljamo, uronjeni u virtuelnu stvarnost. Viva Magenta je nijansa crvene koja podseća na kohenil, grupu insekata koja je najvrednija prirodna boja. Ljubičasta čini da se osećamo jačim i smelijim. Ako niste navikli na svetle nijanse, samo probajte Viva Magenta i odmah ćete osetiti kako se energija u vama menja.

Kako nositi viva magenta boju

Jedan od glavnih trendova 2023. godine je koža, koja ženama daje osećaj samopouzdanja, slobode i seksualnosti. Obratite pažnju na kožne suknje i pantalone u bordo nijansi, stilizujte ih jednobojnim badlonima i džemperima, torbama i zlatnim nakitom.

Zimi ne možete bez tople bunde ili vunenog kaputa, a nova Pantone boja inspiriše nas da ažuriramo svoju garderobu i izaberemo savršen top u nijansi Viva Magenta je sjajan način da promenite svoj stil i konačno nosite smelu boju od koje će vam biti nemoguće odvojiti pogled.

Ako niste spremni za eksperimente i smelu boju, dodajte samo jedan element u ljubičastoj odeći, na primer, obimni topli šal, torbu ili čizme sa četvrtastim ili šiljastim vrhom. Takav naglasak će transformisati vaš izlazak i učiniti skupim i elegantnim izgledom od najjednostavnijih i najkonciznijih.

Mikhail Spaskov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images