in

Džesika Simpson o borbi sa alkoholizmom јavno i iskreno!

Džesika Simpson iskreno o borbi sa alkoholizmom: Svoje iskustvo je podelila  na svom Instagram profilu kako bi razbila stigmu u vezi sa ovom bolesti zavisnosti.

Naime, Džesika slavi četiri godine otkako je trezna, a u objavi na Instagramu 41-godišnjakinja govori o borbi s alkoholizmom, otkriva zašto je pila, kako je shvatila da želi da prestane i šta je morala da uradi kako bi ostala trezna.

Džesika Simpson iskreno o borbi sa alkoholizmom

Ova osoba u ranim jutarnjim satima 1. novembra 2017. neprepoznatljiva je verzija mene, započela je Džesika svoju objavu na kojoj se nalazi njena slika pre nego što je prestala da pije.

Morala sam mnogo toga da naučim o sebi. Znala sam da ću dopustiti sebi da vratim svoje svetlo, da pobedim u unutrašnjoj bici za samopoštovanje i da ohrabrim druge. Da bih to učinila, morala sam da prestanem da pijem. Alkohol je moj um i srce držao u začaranom kolu negativnosti, i iskreno, bila sam iscrpljena. Želela sam da osetim bol kako bih mogla da ga nosim kao orden časti. Želela sam da živim kao pozitivan uzor drugima i da prekinem cikluse u kojima sam bila na dnu. Želela sam da nikada ne gledam na prošlost sa žaljenjem i grižom savesti zbog izbora koje sam pravila.

Ne mogu da verujem da su prošle četiri godine! Osećam se kao da su prošle možda dve. Mislim da je to dobra stvar. Ha. Toliko je stigme oko reči alkoholizam ili etiketiranja alkoholičara. Najvažniji posao koji sam imala u svom životu bilo je zapravo da prihvatim neuspeh, bol, slomljenost i samosabotažu. Alkohol nije bio problem. Ja sam bila problem. Nisam volela sebe. Nisam poštovala sopstvenu moć. Danas to radim. Pomirila sam se sa strahovima i prihvatila delove svog života koji su samo tužni. Posedujem svoju ličnu moć i psihološku hrabrošću. Ludo sam iskrena i otvorena. Slobodna sam.

Pročitajte i… Znakovi koji ukazuju na to da možda imate problem sa pićem

Džesika je o borbi s alkoholizmom prvi put je progovorila  u svojim memoarima iz 2020. godine, pod nazivom Open Book, u kojima je detaljno opisala kad je poslednji put pila. Shvatila je da mora da prestane i da se nešto mora promeniti jer alkohol samo pogoršava stvari. A nova objava dokaz je koliko je od tada postigla i na šta mora da bude ponosna.

Priredila: Tatjana Zoka
Tekst originalno objavljen na: ljepotaizdravlje.hr

jessicasimpson via Instagram